Gazete Vatan Logo

Ametist Taşı Özellikleri Nelerdir? Ametist Taşının En Bilinen Faydaları...

Ametist, kuvars grubunda yer alan bir taştır. Etki olarak da en güçlü doğal taşlardan biri olan ametist taşının kullanım alanları genelde aksesuarlardır.

Ametist Taşı Özellikleri Nelerdir? Ametist Taşının En Bilinen Faydaları...

Ametist taşı kuvars grubuna ait mor renkli bir aştır. Antik Yunan döneminde ametist taşı sarhoş etmeyen taş olarak da bilinmektedir. Günümüzde ise iyileştirici ve pozitif enerji veren taş olarak bilinir. Etki olarak en güçlü doğal taşlardan biri olan ametist taşının sertlik derecesi de 7 olarak bilinir.

Ametist genellikle yüzük, kolye ve bileklik gibi aksesuarlarda kullanıldığı gibi dekoratif ürünlerde de tercih edilebilir. Ametist taşı daha çok Afrika, Arjantin, Brezilya, Sibirya ve Meksika'da çıkarılmaktadır. Türkiye'de ise ametist taşının çıktığı yerler Çanakkale, Balıkesir ve Ordu'dur.

Ametist Taşının En Bilinen Faydaları...

Negatif enerjiyi alır ve olumlu enerjiye çevirir. Kişileri negatif enerjiden korur ve enerjilerinin pozitif olmasını sağlar.

Huzur ve rahatlık verir.

Strese karşı koruyuculuğu ve sakinleştirici bir özelliği bulunur.

Koruyucu ve güçlü bir taştır.

Özgüvenin artmasını sağlar.

Hipertansiyonu ve kolesterolü dengelemek için yardımcı olur.

Birinci hissi güçlendirir ve hislerin daha kuvvetli olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Rahat uyumaya yardım eder ve kabus ile karabasan gibi durumlara da engel olur.

Odaklanmayı artırır ve zihni temizler. Ayrıca dikkat dağınıklığının azalmasını sağlar.

Arındırıcı özelliği ile yanına koyulan taşlarla beraber negatif enerjiyi uzaklaştırır.

Enerjiyi dengelediği için meditasyon yaparken de kullanılır

Ametist Taşı Nasıl Temizlenir?

Ametist taşının negatif enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürme özelliği olduğu bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde kendi kendini arındıran bir özelliği de bulunur. Aynı zamanda arındırıcı özelliği olduğundan diğer doğal taşların arındırılması için de ametist taşı tercih edilir.

Ametist taşını eğer özel olarak temizlemek isterseniz bir suyun altında birkaç dakika bekletmek yeterli olur. Ametist taşının eğer enerjisini daha da artırmak isterseniz toprağa gömerek bir gece bekletebilirsiniz.

Ametist Taşı Hangi Burçların Taşıdır?

Astrolojide 12 burç vardır ve her burcun kendine özel doğal taşları da bulunur. Bu taşlar burçlarına karşı daha etkili olurlar. Ametist taşının da hangi burçlar ile uyumlu olduğu merak edilen konular arasındadır. Ametist taşının burçları Kova ve Balık olarak bilinse de tüm burçlar üzerinde önemli etkileri vardır.

Haberin Devamı

Ayrıca Yengeç, Yay ve Aslan burçları da ametist taşını tercih edebilir. Ametist taşının taş çakrayı güçlendirmek için kullanılması da mümkündür. Eğer günlük yaşamınızda ametist taşını üzerinizde taşırsanız enerjiniz daha iyi ve yüksek olur.