Gazete Vatan Logo

Adını bilemeden gitti

Antalya’da 10 yıl önce geçirdiği kazanın ardından felç olan ve ‘Umut’ olarak tanınan genç, dün sabah yaşamını yitirdi

Adını bilemeden gitti

Antalya’nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008’de bir aracın çarpıp kaza yerinde bıraktığı ve vücudunun tamamı felç olan genç, bilinci kapalı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Hastanedekilerin ‘Umut Bebek’ adını verdiği genci burada tanıyan Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımdaki 312 gün boyunca hiç yalnız bırakmadı. Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan genci, devlet korumasına aldı. Hastanede o dönem kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence ‘Mustafa Öz’ adına düzenlenen ve doğum tarihi bölümünde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci, tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı’ya koruyucu aile statüsünde verdi ve aileye maaş bağladı.

Onlarca Rus akın etmişti

Umut’un Rus olabileceğine ilişkin haberler üzerine yıllar içinde evladı kaybolmuş onlarca Rus kadın, aileyi görmek için Antalya’ya geldi. Gülsüm Kabadayı, onlarca yıl boyunca Umut’a koruyucu annelik yaptığı için özellikle Rusya’da büyük dikkat çekti. Umut’un koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı’ya, Rusya’da faaliyetleri bulunan bir Türk firması tarafından Antalya’da ev armağan edildi.

Haberin Devamı

13 Ocak gecesi solunum güçlüğü çeken Umut için Gülsüm Kabadayı, ambulans çağırdı. Umut, gelen ambulansla Korkuteli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yüksek ateş şikayeti de olan Umut, Uncalı Meydan Hastanesi’ne sevk edildi. Umut, buradaki müdahale ardından yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Bir dizi tetkik yapılan Umut’un karaciğer ve böbreklerinde fonksiyon kaybı olduğu tespit edildi. 10 gün yoğun bakımda kalan Umut, Dün saat 07.30’da zatürreeye bağlı çoklu organ yetmezliğinden kurtarılamadı.