Gazete Vatan Logo

964 Alan Kodu Nereye Ait? +964 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Ülke şehirlerinin olduğu gibi aynı zamanda ülkelerin de kendine özgü kodları bulunmaktadır. Herhangi bir ülke sınırları içerisindeki farklı bir numarayı aramak için öncelikle bu kod girilir. Bu bağlamda 964 alan kodu ise Irak ülkesine aittir. Bir Ortadoğu ülkesi olarak da öne çıkan Irak aynı zamanda Türkiye'nin komşusudur. Irak'ta yer alan farklı şehirlere ulaşım sağlamak amaçlı Türkiye veya dünyanın farklı yerlerinden 964 alan kodu tuşlanır. 964 numarası ile birlikte direkt olarak Irak sınırları içerisindeki telefon numarasına erişim gerçekleşmektedir.

964 Alan Kodu Nereye Ait? +964 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

964 Alan Kodu Nereye Ait?

Hem ithalat hem de ihracat konusunda Irak Türkiye'nin en önemli komşu şehir ülkeleri içerisinde gelmektedir. Bu sebepten dolayı özellikle karşılıklı iletişim devamlı olarak gerçekleşir. Irak ülkesiyle bu iletişimi sağlayabilmek için ise 964 alan kodu kullanılmaktadır. Yani +964 alan kodu Irak ülkesine ait olarak değerlendirilir.

Bu sabit kod ile beraber gerekli olan telefon numarası girildikten sonra Irak ülkesinin birçok farklı şehri ile iletişim kurma şansı elde edilmektedir. Bu kapsamda hem bireysel olarak özel numaralara hem de kurumsal sabit numaralara güvenli biçimde erişim şansı elde edilebilir.

+964 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Genelde ülke kodları kullanırken başına + işareti eklenmektedir. Bu işaret ile beraber sabit numara girişi üzerinden ilgili ülkenin farklı telefon numaralarına ulaşım sağlanır. Bu doğrultuda + 964 ile başlayan numaranın ile gelen arama Irak ülkesinden geldi anlaşılmaktadır. Özellikle cep telefonları ile beraber sabit numaraların ekranlarında hangi ülkeden geldiğine dair başta bir alan kodu görünür.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda Türkiye'nin komşusu olan ve önemli ticaret ilişkileri bulunan Irak için, 964 numarası gelmektedir. Bu bağlamda + işareti ile birlikte 964 numarası üzerinden karşılıklı iletişim sağlanabilir. Aynı zamanda Türkiye üzerinden en çok kullanılan ülke kodları arasında yer alır.