Gazete Vatan Logo

6’sında tekerlekli sandalye, 18’inde...

Adnan ve Songül Aymergen çiftinin 3 çocuğundan biri olan 9 yaşındaki Anıl, 4 yaşında geçirdiği havale nöbetinin ardından Duchenne Muscular Dystrophy (DMD) kas hastası olduğu öğrenildi ve günden güne erimeye başladı.

6’sında tekerlekli  sandalye, 18’inde...

Adnan ve Songül Aymergen çiftinin 3 çocuğundan biri olan 9 yaşındaki Anıl, 4 yaşında geçirdiği havale nöbetinin ardından Duchenne Muscular Dystrophy (DMD) kas hastası olduğu öğrenildi ve günden güne erimeye başladı. Aile, Anıl’ın yaşam süresinin kök hücre nakli ile uzayabileceğini öğrendi. ‘Beklemeye vaktimiz yok’ diyen baba Adnan Aymergen, “Doktorlar çare olmadığını ve oğlumuzun 6-12 yaş arasında tekerlekli sandalyeye bağlanacağını, 18-20 yaş arasında da hayatını kaybedeceğini söyledi. Kök hücre tedavisinin iki özel hastanede yapıldığını öğrendik. Maliyeti 100 ila 180 bin lira. Ancak bunu da ödeyecek gücüm yok” dedi.

Zeynep’e umut Almanya’dan

Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşayan ve iki yıldır Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören Zeynep Topçu, beklediği müjdeli haberi Almanya’dan aldı. 4 ay önce bulunan uygun donörün bağıştan vazgeçmesi üzerine hayalleri yıkılan Zeynep, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin (TÜRKÖK) ve Kızılay Kan Merkezi’nden aldıkları haber üzerine büyük mutluluk yaşadı. 18 Eylül Salı günü saat 21.00 sıralarında Alman kurye aracılığıyla, Almanya’dan getirilen uyumlu ilik, önceki gün Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Zeynep’e nakledildi. İki yıldır mücadele ettikleri bu hastalık nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden baba Abdülkadir Topçu, Almanya’dan gelen uyumlu iliğin nakil işleminin gerçekleşmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı. Nakil işleminin 15 dakikada tamamlandığını dile getiren Topçu: Zeynep 1 haftadır annesiyle aynı odada kalıyor. Odaya kimsenin girmesine izin verilmiyor. 20 gün bekledikten sonra kontrol edilecek.

Haberin Devamı