Gazete Vatan Logo

59 Plaka Neresi? 59 Hangi Şehrin Plakası? 59 Hangi İlin Plaka Kodu?

Alfabetik sıra ele alındığı zaman 59 plakası T harfine denk gelmektedir. Bu doğrultuda plakanın şu an için yasal olarak Tekirdağ şehrine ait olduğunu söylemek mümkündür. Buradan çıkacak olan araçlar arka ve ön plakalarında 59 numarasını kullanmaktadır.

59 Plaka Neresi? 59 Hangi Şehrin Plakası? 59 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plakaların ilk iki rakamı olarak da öne çıkan plaka kodları, özellikle trafiğe çıkan araçlar için büyük öneme sahiptir. Marmara Bölgesi'nde yer alan Tekirdağ bu doğrultuda 59 plakasını kullanır. Özellikle Avrupa'ya açılan yollardan biri olarak Tekirdağ Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir.

59 Plaka Neresi?

İlgili şehrin trafik şubesi kapsamında plaka kodları alınır. Araç sahiplerinin başvuru yapması ile birlikte 59 plaka Tekirdağ adına araçlar için verilmektedir. Böylece rakamlar ile beraber harfler ve diğer sayılar üzerinden plaka oluşturulur.

Trafiğe çıkan araçlar için yapılacak işlemler bu sayede çok daha düzenli biçimde kayıt altına alınır. Hem karayollarındaki işlemler hem de polis ve benzeri gibi pek çok çalışma noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder. Bu doğrultuda 59 plakası ele alındığında ise Tekirdağ şehrine ait olarak değerlendirilir. 

59 Hangi Şehrin Plakası?

59 plakası söz konusu olduğunda bunun Tekirdağ şehrine ait olduğunu söylemek mümkündür. Marmara Bölgesi içerisinde yer alan Tekirdağ, özellikle balkanlara yakın bir şehirdir. Aynı zamanda çevresindeki iller itibariyle önemli bir geçiş noktası olarak da ele alınır.

Haberin Devamı

Birbirinden farklı tarım ürünleri noktasında yine ülkenin dört bir tarafına erişim sağlayan bir özelliğe sahiptir. Karayollarına çıkan araçlar için ise Tekirdağ üzerinden çıkacak vasıtalar 59 plakasını kullanmaktadır. Elbette değişik amaçları altında ele alındığında yine Tekirdağ için 59 plakası ifade edilir.

59 Hangi İlin Plaka Kodu?

Baş harfine bağlı olarak 59 plakası Tekirdağ iline aittir. T harfi üzerinden ele alındığı zaman alfabetik sıraya bağlı şekilde 59 plakası denk gelmektedir. Bu plaka Tekirdağ merkezli olarak trafik şubeden plakasını alan araçlar için kullanılır.

Böylece plakanın başında 59 numarası yer alır ve buna bağlı olarak diğer harfler ve sayılar yerleştirilir. Trafiğe çıkacak araçlar için Tekirdağ üzerinden 59 plaka numarası bir mecburiyettir. Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden de biridir.