Gazete Vatan Logo

30 Ağustos resmi tatil mi, 29 Ağustos yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?

Ağustos ayına girilmesiyle 30 Ağustos 2022’in resmi tatil olup olmadığına dair araştırmalar başladı. Büyük Taarruz ülkemizde 1926 yılında ilk kez Zafer Bayramı olarak kutlanmıştır ve kutlanmaya devam etmektedir.  Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi, 29 Ağustos yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?

30 Ağustos resmi tatil mi, 29 Ağustos yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?

30 Ağustos Zafer Bayramına az bir süre kala çalışanlar 30 Ağustos’un tatil olup olmadığını sorguluyor. Büyük Taarruz savaşının zaferle sonuçlanması sonrası her yıl kutlanan 30 Ağustos bu sene Salı gününe denk geliyor.  

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

Bu sene salı gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir.

29 AĞUSTOS YARIM GÜN MÜ?

29 Ağustos resmi tatiller arasında yer almıyor, aynı zamanda yarım gün de değil.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un anıldığı ulusal bayramlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ilan edildiği gün; Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşmiş olsa da, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil etmektedir.

Haberin Devamı

İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi olarak kutlanan 30 Ağustos günü, ülkemizde 1926 yılında ilk kez Zafer Bayramı olarak kutlanmıştır ve kutlanmaya devam etmektedir.