Gazete Vatan Logo

3 milyon çarpıp çadırda kalmışlar

İSTANBUL’da banka ve tapu dairelerinden takip ettikleri insanların parasını gasp eden 5 kişilik çete yakalandı. Çetenin, şüphe çekmemek için her gece ayrı çadırda yaşadığı ve yaklaşık 3 milyonluk vurgun yaptığı tespit edildi.

3 milyon çarpıp çadırda kalmışlar

Asayiş Şube Müdürlüğü, son günlerde yüklü miktarda kapkaç yapıldığına dair gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede şikayetçi mağdurların tapu dairesinden, bankadan para çektikten sonra şüpheliler tarafından takip edildiğini ve bir süre sonra kapkaça uğradıklarını tespit etti. Polis, kamera görüntülerinden eşkallerine ulaştığı şüphelileri takip için özellikle tapu daireleri önünde pusu kurdu. 15 gün süren beklemenin ardından 16 Kasım’da Arnavutköy’deki tapu dairesi önünde dolaşan lüks otomobil takibe alındı. İçinde aranan şüphelilerin eşkaline benzeyen kişilerin olduğu otomobili takip eden ekipler, ‘Dur ihtarı yaptı. Ancak ihtara uymadan otomobil, polis araçlarına çarparak kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine açılan ateşle kaçan otomobilin lastiği patlatıldı. Çetenin lideri Emir Ş. (25) ile Muhabbet M. (23), Aşır M. (19), Haydar M. (19) ve Muharrem Z. (51) gözaltına alındı.

Her gece ayrı çadırda!

Polis yaptığı incelemede, şüphelilerin banka ve tapu dairesi, noter gibi yerlerden yüklü miktarda parayla çıkan mağdurları takip ederek uygun yerde kapkaç yaptıklarını, 14 ayrı olayda yaklaşık 3 milyon lira çaldıklarını belirledi. Ayrıca şüphelilerin yakalanmamak için ev yerine her gece başka bir yerde kurdukları çadırlarda gecelediği ve her eylem için lüks araç satın aldığı ve hırsızlıktan sonra sattığı tespit edildi.

Haberin Devamı