Gazete Vatan Logo

3 haftalık bebeği sokağa attılar



ESKİŞEHİR'de 3 haftalık olduğu belirtilen bir kız bebek `Örümcek adam' baskılı plaj havlusuna sarılarak gece sokağa bırakıldı. Cüneyt Arkın'ın yeğeni olduğunu söyleyen kişi tarafından bulunan talihsiz bebek, hastanede bakım altına alındı.

Ünlü sinema oyuncusu Cüneyt Arkın'ın yeğeni olduğunu söyleyen 49 yaşındaki Haldun Evcen, bugün saat 03.00 sıralarında Sümer Mahallesi Batıköy Sokak'taki evinde uyurken bebek ağlama sesiyle uyandı. Dışarıya çıkan Evcen, bahçe kapısının önündeki yaya kaldırımında `örümcek adam' baskılı plaj havlusuna sarılı bir bebek görünce durumu polise ve 112'ye bildirdi.

Terk edilen bebek, gelen 112 ambulansıyla Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. 3 hafta önce dünyaya geldiği ve 2 kilo 500 gram ağırlığında olduğu belirlenen kız bebeğe hemşireler biberonla süt verdi. Hemşirelerin `Kader' adını taktıkları talihsiz bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

"KÖPEKLER PARÇALAYABİLİRDİ"

Bebeği bulan Haldun Evcen, sinema oyuncusu Cüneyt Arkın'ın kendisinin dayısı olduğunu söyledi. Evcen, gece ağlama sesiyle uyandığını belirterek, "Bebek ağlaması ile kendi hayatını kurtardı. Sabaha kadar dışarıda kalsaydı, köpeklerin parçalaması sonucu ölebilirdi. Bebek `örümcek adam' baskılı plaj havlusuna sarılı halde bırakılmıştı. Yanında da bir poşet vardı. Poşette bebeğin birkaç eşyası bulunuyordu" dedi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bebeğin annesinin bulunması için çalışma başlattıklarını, bulunamaması halinde bebeğin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceğini belirtti.

Haberin Devamı