Gazete Vatan Logo

29 Plaka Neresi? 29 Hangi Şehrin Plakası? 29 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'nin bütün farklı şehirleri için plaka kodları değişik amaçlar altında ele alınır ve kullanılır. Ortak şekilde trafik şubeden özellikle araçlar için alınan bir numaradır. Gerekli işlemler, aşamalar ve ödemeler yapıldıktan sonra araca plaka alınır. Plakaların baş tarafında ise bu numara görünür. Kayıtlı olan numaralar arasında merak edilenlerden biri ise 29 plakasıdır.

29 Plaka Neresi? 29 Hangi Şehrin Plakası? 29 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bu plaka ise yasal süreç doğrultusunda Gümüşhane şehrine aittir. Özellikle Gümüşhane merkezli olan bütün farklı araçlara Entegre edilmiş durumda. Özellikle trafikte belli bir düzeni sağlamak ve işlemi kolayca yapabilmek için büyük önem taşımaktadır.

29 Plaka Neresi?

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olarak Gümüşhane öne çıkar. Özellikle de tarımsal ürünleri doğrultusunda önemli potansiyel teşkil ettiğini söylemek mümkün. Bu şehrin plaka kodu ise 29 numara üzerinden ele alınır.

Bu numara bütün farklı araçlarda yer almaktadır. Yasal süreç altında Gümüşhane şehrine bağlı olan araçlar için arka ve ön kısımlarında bulunur. Türkiye'deki bütün farklı şehirlerde olduğu gibi Gümüşhane içinde belirli bir numara belirlenmiş durumdadır.

29 Hangi Şehrin Plakası?

Özellikle tarım ve hayvancılık noktasında Türkiye'nin önemli bir şehri olan Gümüşhane, aynı zamanda 29 plaka koduna sahiptir. Alfabetik sıraya göre g harfi üzerinden 29 numarası denk gelmiş durumdadır. Gümüşhane merkeze çıkış olan tüm araçların arka ve ön kısımlarında, plakanın başında 29 numara görünmektedir. Ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesinin önemli bir geçiş şehri olduğunu söylemek mümkündür. Hayvancılık ve tarım ile birlikte aynı zamanda ticari noktada yine önemli bir şehirdir.

Haberin Devamı

29 Hangi İlin Plaka Kodu? 

Her şehrin bir il plaka kodu bulunmaktadır. Sabit olarak verilen bu plaka kodları araçlarda yer alır. Daha doğrusu o şehre kayıtlı olan araçlar için geçerlidir. Aynı zamanda hem hususi hem de kamu araçları için kullanılan bir plaka kodu olduğunu söylemek mümkündür.

Bu kapsamda 29 plaka kodu ise Gümüşhane şehrine aittir. Gümüşhane üzerinden trafik şube doğrultusunda işlemler neticesinde alınan plaka, 29 numara üzerinden işaretlenir. Böylece trafikte yaşanan karmaşa ve düzensizlik ortadan kalkarak işlemler rahat bir şekilde yapılabilir.