Gazete Vatan Logo

264 Alan Kodu Nereye Ait? 0264 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Farklı amaçlar için kullanılan telefon numaralarının başında alan kodları yer almaktadır. Buna göre alan kodu olmadan sabit hatta ulaşmak mümkün olmaz. Tabi bu yüzden her şehre bir alan kodu verilmiştir. Özellikle 264 alan kodunun nereden geldiğini merak edenler oldukça fazladır. Bu alan kodu Sakarya'dan gelir. 

264 Alan Kodu Nereye Ait? 0264 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Alan Kodunun Anlamı Nedir? 

Alan kodunun anlamı telefon numarasının doğru şekilde çalışmasını sağlamak olarak bilinir. Çünkü alan kodunun olmadığı durumlarda telefon numarası işlevsiz olur. Bunun yanında ülkemizin farklı şehirlerinin her birisinde alan kodu mevcuttur. Alan kodu olmayan şehir bulunmaz. Ayrıca bir alan kodunun sadece tek şehre verildiği görülür. Aynı alan kodunu alan şehir ise yoktur. 

264 Alan Kodu Nereye Ait? 

Alan kodlarının arasında 264'ün olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kişisel veya kurumsal olarak bu alan kodunun kullanılma olasılığı vardır. Alan kodunun sahip olduğu şehir olarak ise Sakarya karşımızda yer alır. Sakarya'nın merkezi başta olmak üzere tüm ilçeleri 264 alan koduyla özdeşleşir. 

0264 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Herhangi bir alan kodunun hangi şehirden aradığını kolayca bulabiliriz. Çünkü alan kodları içerisinde her birinin ait olduğu şehrin net olduğu görülür. Böylelikle alan kodundan hareketle şehre ulaşma şansı elde edebiliriz. Ayrıca alan kodunun 0264 şeklinde başlaması Sakarya'yı hatırlamaya yarayacaktır. 

Haberin Devamı

Alan Kodu 264 Olan Şehir Hangisidir? 

Alan kodunun 264 olarak geçtiği şehir Sakarya'dır. Şehrin bu alan koduyla dikkatleri çektiğini söyleyebiliriz. Birçok nedenden dolayı 264 alan kodundan çağrı almak mümkündür. İş, tatil, reklam ve daha birçok konuda telefon numarası kullanma şansı vardır. Bunun için telefon numarasının başında 264'ü görmek sıkça mümkün olabilir. Bu alan koduyla başlayan bir numara Sakarya'nın herhangi bir yerine ait olarak bilinmektedir.