Gazete Vatan Logo

25 milyon YTL’de şans 10 milyonda bir kişinin

Milli Piyango, Sayısal Loto, Süper Loto pazartesi gününe kadar tam 152.5 milyon YTL ikramiye dağıtacak

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, bugünden pazartesi gününe uzanan dört çekilişiyle tarihinin en büyük ikramiyesini dağıtmaya hazırlanıyor. Bugün süper loto, cumartesi günü sayısal loto, pazartesi günü ise milli piyango ve on numara çekilişiyle beş gün içerisinde şans oyunu severlere tam bir heyecan fırtınası yaşatacak olan oyunlarda toplam 152 milyon 525 bin YTL’lik ikramiye sahiplerini bulacak. Bu buyük ikramiyenin 144 milyon 25 bin YTL’lik bölümü Milli Piyango tarafından dağıtılırken, süper loto, sayısal loto ve on numara da meraklılarına toplam 8.5 milyon YTL’lik ikramiye kazandıracak.

Beş gün kesintisiz çekiliş

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Milli Piyango İdaresi Loto Dairesi Başkan Vekili Murat Arpacı, beş günde süper loto, sayısal loto, milli piyango ve on numara çekilişleriyle dağıtılacak toplam 152.5 milyon YTL’lik ikramiyede mutlu olma olasılıklarını VATAN’a anlattı. Buna göre yılbaşında büyük ikramiyenin çıkma olasılğı on milyonda bir. 9-19-29’undaki çekilişlerde şans ise 6 milyonda bir.

En yüksek ihtimal talih kuşunda

Milli Piyango İdaresi bünyesinde bugün süper loto çekilişi yapılacak. Elli dört rakamdan 6’sını bilen talihli tek başına 3.1 milyon YTL’nin sahibi olacak. Şans oyunları içinde 54 rakam içinden altısını bilme olasılığı 26 milyonda bir.

Yine cumartesi günü sayısal loto günü. Sayısal lotoda devir olmadığı için bu hafta büyük ikramiyenin bir milyon 350 bin YTL olmasını bekliyoruz. Sayısalda toplam ikramiye 3 milyon 400 bin YTL. Sayısalın istatistiki verilerine baktığımızda çıkma olasılığı ise yaklaşık 14 milyonda bir.

Beş gün içinde dağıtılacak ikramiyenin son gününde on numara çekilişi var. On numarada verilecek büyük ikramiye 155 bin YTL olacak. Dağıtılacak toplam ikramiye ise 850 bin YTL’yi bulacak. On numarayı yakalama olasığı ise 2 milyon 546 bin 203’te bir. Beş günde dağıtılacak yaklaşık toplam ikramiye böylelikle 152 milyon 525 bin YTL’yi bulacak.

Haberin Devamı