Gazete Vatan Logo

234 Alan Kodu Nereye Ait? +234 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodlarını merak etmeyen kişi neredeyse yok denecek kadar azdır. Bundan dolayı alan kodları için araştırma yapanların sayısı giderek artmaktadır. Ayrıca alan kodunun telefon numaralarının başında yer aldığı görülür. Buna göre öncelikle alan kodunu görmek gerekmektedir. Böylelikle alan kodunun nereye ait olduğunu bulma şansı elde edilebilir. Bunun yanında hem şehirler için hem de ülkeler için verilmiş olan alan kodları bulunmaktadır. 

234 Alan Kodu Nereye Ait? +234 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan Kodu Nerelerde İşe Yarar? 

Öncelikle alan kodunun şehre veya ülkeye verildiği görülür. Buna göre her alan kodu sadece bir yere aittir. Yani bir ülkenin alan kodunu başka bir ülke kullanamaz. Bunun için hiçbir karışıklık olmadan alan kodlarını rahatça kullanma şansı elde edilmiş olur. 

234 Alan Kodu Nereye Ait? 

234 alan kodu çok sık karşınıza çıkmayabilir. Çünkü bu kodun sahip olduğu ülke Nijerya şeklindedir. Doğal olarak böyle bir ülkenin alan kodundan sıkça arama yapılması mümkün olmayabilir. Bunun yanında alan kodunun işaret ettiği ülkeyi bulmak zor değildir. Önemli olan hangi ülkenin hangi alan kodunu kullandığını bilmektir. 

+234 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Ülke alan kodlarının arasında +234 görme imkanı muhakkak vardır. Bu alan kodunun Afrika'da yer alan Nijerya'ya ait olduğunu söyleyebiliriz. Nijerya ülkesi için alan kodu arandığı zaman +234 ön plana çıkar. Böylelikle mobil ve sabit hat araması alındığında buranın Nijerya olduğunu anlamak adına alan koduna bakılır. 234 olduğunda bu numara Nijerya'ya aittir.

Haberin Devamı

234 Alan Kodunu Hangi Ülke Kullanır?

Her ülkenin bir alan kodu kullanması zorunlu olarak bilinir. Popüler ülkelerin alan kodları bilinse de akılda olmayanlar muhakkak vardır. 234 alan kodu da çok popüler olmasa da merak edilir. Buna istinaden 234 alan kodunun Nijerya ülkesine ait olduğunu söylemek doğru olur.