Gazete Vatan Logo

222 Alan Kodu Nereye Ait? 0222 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Bazen bilinmeyen numaraları araştırmak gerebilir. Özellikle de sabit numaralardan yapılan aramaların hangi ile ait olduğunu bilmek mümkün. Çünkü her şehrin bir tane alan kodu bulunmaktadır. Bir kişi başka bir şehrin sabit numarasına arama yapacaksa mutlaka alan koduna girmelidir. Alan kodu olmadan yapılan aramalar yanlış iletişim sağlayacaktır. 

222 Alan Kodu Nereye Ait? 0222 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

222 Alan Kodu Nereye Ait?

222 alan kodu ile aranan numara Eskişehir'e aittir. Merak edilen 222 alan kodu Eskişehir iline aittir. Eğer arayan numaranın başında 0222 numarası çıkıyorsa, bu sabit numaranın Eskişehir iline ait olduğunu söylemek mümkündür.

Çünkü Türkiye'de bulunan illerin sadece bir tane alan kodu bulunmaktadır. Özellikle otel veya eğitim kurumları ile iletişim sağlamak için Eskişehir iline ulaşmak isteyen çok sayıda kişi var. Bu kişiler 222 alan kodu ile Eskişehir ilinin sabit numaralarına kolaylıkla ulaşabilir. 

0222 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Eğer 0222 başlayan bir numara arıyorsa bu Eskişehir ilinden yapılan bir aramadır. Alan kodları sayesinde arayan numaranın hangi ilden olduğunu anlamak mümkündür. Eğer aynı şehirden bir numara aranacaksa başına alan kodu girilmez. Ancak farklı illerden yapılan aramalar için alan kodu mutlaka girilmelidir. 

Alan Kodu 222 Olan İl

Alan kodları sadece numarayı aramak için gerekmez. Bazen kişileri arayan numaralar bilinmemektedir. Özellikle de günümüzde dolandırıcılık oldukça artmıştır. Alan kodu 222 olarak arayan numara Eskişehir ilinden olacaktır. Alan kodu 222 olan bir numara Eskişehir'den aradığını söylemek mümkün. 

Haberin Devamı

0222 Alan Kodu İle Arama Yapmak

Eskişehir iline arama yapan kişiler numaranın başına 0222 alan kodunu eklemelidir. Eskişehir ili özellikle eğitim ile de ön plana çıkmaktadır. Bu yüzden sıkça söz edilen ve alan kodu merak edilen bir il olmaktadır. Eskişehir iline ait bir numara arandığında başına 0222 alan kodunu girmek önemlidir.