Gazete Vatan Logo

11 Plaka Neresi? 11 Hangi Şehrin Plakası? 11 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodlarının birçok yerde insanların karşısına çıktıkları bilinir. Özellikle genel kültür alanında ilgi çeken konulardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında plaka kodlarının sırasında belirli bir düzeni görme şansı vardır. Çünkü plaka kodları düzenli olarak ilerlemektedir. Ancak bazı şehirlerin sonradan il olduğu bilinir. Bundan dolayı bu şehirlerin plaka kodları daha sonradan eklenmiştir. 

11 Plaka Neresi? 11 Hangi Şehrin Plakası? 11 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka Kodu Ne İşe Yarar? 

Plaka kodlarının trafiğe çıkan her araçta yer alması gerekir. Özellikle plakasız araçların trafikte olmaları hiçte sağlıklı değildir. Bunun için plakaların zorunlu olarak kullanıldıklarını söylemek yanlış olmaz. Ayrıca plaka kodları Türkiye'de plakaların en başında yer almaktadır. Bu kodun anlamı ise aracın kayıtlı olduğu şehir olarak bilinir. Buna göre aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu bulmak zor olmaz. 

11 Plaka Neresi? 

Plaka kodlarının arasında 11 olduğu da bilinir. Her plaka kodunun sırası belirlidir. Sonradan il olan şehirleri ayrı tutarsak eğer bu kodların alfabetik sıraya göre verildiklerini söylemek doğru olur. 11 plaka kodunun ait olduğu yer ise Bilecik şeklinde karşımıza çıkar. 

11 plaka kodunun nereye ait olduğunu merak eden geniş bir kitle olduğu bilinir. Buna göre 11 plaka koduyla anılan ilimiz olarak Bilecik karşımıza çıkar. 

11 Hangi Şehrin Plakası? 

Plaka kodlarının arasında 01'den başlayarak yukarıya doğru giden bir düzen vardır. Bu düzen içerisinde 11 olduğu da bilinir. Ayrıca 11 plaka kodunun denk geldiği şehri Bilecik olarak görmek mümkündür. 11 plaka kodu ve Bilecik birbirini anımsatır. Böylelikle 11 plaka kodunun çağrıştırdığı şehir Bilecik'tir. 

Haberin Devamı

11 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodları her ilde vardır ve buna göre trafikte düzenin sağlandığı görülmektedir. Bunun yanında 11 plaka kodunun nereye ait olduğu sıkça merak edilir. Buna göre 11 plaka kodu için karşımıza çıkan şehir Bilecik olarak bilinir. 

11 Nerenin Plakası?

Şehirlerin aynı plaka kodlarına sahip olmadıkları bilinir. Burada önemli olan plaka kodunun sahip olduğu tek bir şehir olduğudur. Bunun yanında 11 plaka kodu denildiği zaman akıllara Bilecik gelmelidir. Bilecik şehrinin sınırları içerisinde kalan her yer aynı şekilde 11 plaka koduna sahiptir.