Gazete Vatan Logo

09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'deki şehirler için verilen plakalar iki numara üzerinden ifade edilmektedir. Yani iki rakamlıdır ve 01 üzerinden başlar. Bu doğrultuda ise 09 plakası Aydın şehrine aittir. Özellikle ilçeleri bakımından yaz turizm için önemli bir yere sahip olan Aydın, aynı zamanda baş harfi üzerinden 09 plakası ile ifade edilir. Diğer bir deyişle Aydın merkezli olarak çıkış yapan araçların arka ve ön plakalarında 09 numarası görünür. Plakaların başında yer alan bu numara ile birlikte, araçlar denetimli biçimde trafiğe çıkma hakkını elde eder.

09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu?

09 Plaka Neresi?

09 plakası Aydın şehrine aittir. Ege Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olan Aydın, özellikle Kuşadası üzerinden önemli bir yere sahiptir. Tabii bununla beraber birçok farklı yaz turizmi için sahil beldelerine sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Yaz ayları geldiği zaman yerli ve yabancı oldukça fazla sayıda turist bölgeye gelir. Böylece kış aylarının dışında yaz ayları geldiğinde nüfusu birkaç kat artış gösterir. Bu şehir için ise plaka kodu olarak 09 numarası kullanılmaktadır.

9 Hangi Şehrin Plakası?

9 plaka numarası aynı zamanda 09 olarak yazılmaktadır. Daha doğrusu kanuni süreç kapsamında şehirlere verilmiş olan plaka numaraları 2 rakamlıdır. Bu rakam kapsamında ise 09 numarası Aydın şehrine aittir. Genelde plaka numaraları kamu kurumları ya da özel tüm araçlarda değerlendirilir.

Trafik Şube üzerinden koşulları tamamlamak suretiyle alınan plakalar, şehre ait olan numara üzerinden araçlara entegre edilir. Özellikle karayollarında araçların denetimini sağlamak amaçlı plaka numaralarını büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

9 Hangi İlin Plaka Kodu?

9 plaka kodu Aydın iline aittir. Aydın merkezli olarak çıkış yapan tüm araçların arka ve ön kısımlarında, plakalarının başlarında 09 rakamı görünür. Karayollarında seyir alırken bu plaka kodu görüldüğünde arabanın Aydın'a ait olduğu anlaşılır.

Özellikle cezai yaptırımlar ve denetim konusunda, araçların düzeninin sağlanmasına olanak vermektedir. En önemlisi Ege Bölgesi üzerinden en önemli turizm şehirlerinden biri olarak Aydın için plaka internette çok fazla araştırılmaktadır. Zira değişik amaçlar konusunda da bu plaka farklı yerler üzerinde kullanılır.