Gazete Vatan Logo

Teknolojinin kalbi 3DEXPERIENCE World 2024 zirvesinde attı

30 ülkeden 5 bin katılımcının yer aldığı, Dassault Systèmes tarafından bu yıl 25. kez düzenlenen etkinlik mühendisler, girişimciler, üreticiler ve sektör liderlerinin katılımıyla 11-14 Şubat tarihleri arasında Dallas'ta gerçekleşti.

Teknolojinin kalbi 3DEXPERIENCE World 2024 zirvesinde attı

Dört gün süren etkinliğin gündeminde yapay zeka, işbirliğine dayalı inovasyon, trendler ve stratejiler gibi konular pek çok ilginç konu yer aldı. Sektörden farklı profesyonellerin katıldığı genel bir oturumla başlayan etkinlikte, 3DEXPERIENCE Works Kıdemli Başkan Yardımcısı Gian Paolo Bassi de bir açılış konuşması yaptı. Bassi, "Dünyanın en güçlü topluluklarından biriyiz ve uzun zamandır birlikteyiz. 25. yıldönümü dolayısıyla son 25 yıl üzerine biraz düşüneceğiz ancak daha da ilginci, önümüzdeki 25 yılın neye benzeyeceğini hayal etmek için birlikte çalışacağız" dedi.

YAPAY ZEKADA YENİ DÖNEM

Dört gün süren etkinlik boyunca panellerde, ara oturumlarda ve sunumlarda bir araya gelen katılımcılar özellikle yapay zeka çözümleri ile ilgili gelişmeleri değerlendirme fırsatı buldu. SOLIDWORKS CEO'su Manish Kumar, ikinci günkü oturumda yapay zekanın günümüzdeki önemini vurguladı. Tasarım deneyimlerini basitleştirmek ve işlem sürelerini kısaltmak için kullanıcının istediği komutları tahmin etmesine olanak tanıyan yeni bir yapay zeka modelini yazılıma dahil ettiklerini belirten Kumar, "Ekibim buna komut tahmini diyor. Amacımız çok akıcı bir tasarım deneyimi sunmak. Kontrol her zaman sizde olacak ve istediğiniz zaman normal komutlarınızı kullanabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı