Gazete Vatan Logo

‘Yaparsa yine AK Parti yapar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 146 projenin yer aldığı AK Parti’nin seçim beyannamesini “Yaparsa yine AK Parti yapar” sloganıyla açıkladı. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergelerinin yükseltileceğini açıklayan Erdoğan, cemevlerine statü müjdesi de verdi

‘Yaparsa yine AK Parti yapar’

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Seçim Beyannamesine açıkladı. Erdoğan, “Vakit Türkiye vakti diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oy ile kazanmayı hedefliyoruz. Milletimizin en az yarısının desteğini alarak TBMM’de de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunların yolu da yine milletimizle olan gönül bağımızı güçlü tutmaktan geçiyor” dedi.

Beyannamede yer alan 146 projeden bazılarını anlatan Erdoğan, “AK Parti Türkiye’ye en büyük yatırımları yapan partidir. Diğerlerinin zaten böyle bir geçmişi yok” dedi. Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi projesi, Ankara’da Türkiye Uygarlıklar Müzesi, sağlıkta milli aşı ve yerli plazma üretimi, savaş uçağı ve Altay tankı projesi, yerli otomobil, İstanbul-İzmir otoyolu, Kuzey Marmara otoyolunun büyük bölümünün tamamlanması, üçüncü havalimanı, Ovit Tüneli, Zigana Tüneli, İstanbul’da deniz altı tüneli, Kanal İstanbul, hızlı tren hatları, Rize Artvin, Bayburt Gümüşhane, Yozgat, Karaman, Çeşme Alaçatı, Batı Antalya havalimanları, Ilısu Barajı, TANAP, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı, nükleer santrallar gibi projeleri sıralayan Erdoğan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

En önemlisi Millet Bahçeleri

Şimdi geliyorum bu seçimlerin en önemli projesine. İstanbul başta olmak üzere, merkezi bölgelerde eski statlar bunları Millet Bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi yeni yerine 29 Ekim’de taşınacak olan Atatürk Havalimanı’nın tamamında kuracağımız Millet Bahçesi. Artık orası havalimanı olmaktan çıkacak, orayı tamamen aynen bir Central Park gibi, bir Hyde Park gibi bu hale dönüştüreceğiz. Ve onların hepsinden çok daha büyük olacak. Yaparsa AK Parti yapar. Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy’de de bunlara ilaveten yapılacak olan millet bahçelerimiz var. İstanbul’un farklı bölgelerinde 30 tane daha yeşil alan tesis ediyoruz. Ankara’da mevcut AKM alanını, İzmir’de Eskişehir’de... İzmir’de biliyorsunuz değişen statlar var ya aynı şekilde bu tür parklar yapacağız.

Haberin Devamı

‘Bizimle yarışabilecek yok’

AK Parti’nin en büyük gücü milletiyle olan bağı ve bunun bir parçası olan millete yaptığı hizmetlerdir. Bizimle yarışabilecek hiçbir parti yoktur. Varsın öteki adaylar yalanla iftirayla vakit geçirsin. Meclis’te Cumhurbaşkanı ne kadar ahenk ve işbirliği içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazanacaktır. 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığını kazanmak kadar, çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz. Meclis’in itibarı en çok AK Parti iktidarları döneminde artmıştır. Yeni dönemde Meclis’i daha güçlü bir yere taşımakta kararlıyız.

Ek göstege 3600

Şimdi önemli bir konuya geliyorum. Bu vesileyle, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakarca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığın alabilmelerini temin ediyoruz.

Haberin Devamı

Gelir dağılımı iyileştirilecek

Yeni dönemin ayırt edici vasıflarından biri olan dijitalleşmeye özel önem veriyoruz. Dijital Türkiye vaktinin geldiğine inanıyoruz.

Yüksek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlayacağız. Dünya ekonomisinden aldığımız payı yüzde 1,5 düzeyine taşıyacağız.

Dışa açık, rekabetçi, serbest piyasayı esas alan ekonomik yapımızı güçlendirerek yola devam edeceğiz.

Üretim biçimimizi, en önemli rekabet unsuru haline gelen yenilikçiliğe dayalı bir yapıya dönüştüreceğiz. Bilgiye dayalı eğitim, büyümemizin belirleyici gücü olacaktır. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuz ve gençlerimizdir.

Bir yandan kadın girişimciliğini güçlendirirken, diğer yandan kadınların iş gücüne katılma oranını 2023 sonunda yüzde 40’ın üzerine çıkaracağız.

Gelir dağılımını iyileştirirken, bölgeler arası dengesizlikleri azaltacağız.

Teknolojik gelişmelere yoğunlaşacağız. Milli gelirden araştırma geliştirmeye ayırdığımız kaynaklarımızın payını yüzde 2’nin üzerine çıkararak imalat sanayimizde yüksek teknolojili üretimin payının hâkim olduğu ekonomik bir yapıya sahip olacağız.

Girişimci ve yenilikçi bir anlayışla özel sektörün rolünü güçlendireceğiz.

Özellikle savunma sanayiinde özellikle önümüzdeki dönemde Türkiye kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, dünyanın önde gelen ihracatçı arasına girecektir.

Hedefimiz günlük 4,3 doların altında bir harcama ile yaşamak zorunda kalan kimse bırakmamaktır.

Akıllı ve yeşil kent projeleriyle şehirlerimizi daha yaşanabilir hale kavuşturacağız.

‘Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız’

Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Devletin idari adli düzeninin temel haklar merkeze alınacak şekilde geliştirilmesini sağlayacağız.

Yasaklarla mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz.

Bizim bir laiklik tanımımız var. AK Parti, dini özgürlüklerin, farklı hayat tarzlarının teminat altına alınması, devletin bütün inanç gruplarına eşit mesafede durması olarak görüyor. Bu çerçevede FETÖ başta olmak üzere, insanlarımızın inançlarını istismar ederek, devlete tasallut eden yapılarla mücadeleyi devam ettireceğiz.

Sivil toplum kuruluşlarının hukuki statülerinden diğer kurumlarla ilişkilerine, mali kaynaklarına kadar tüm işlemlerini şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturacağız.

Ülkemizdeki nüfusun gen havuzunu çıkaracak ve kişiye dayalı tıp uygulamalarını da geliştireceğiz.

Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında yurt dışı eğitim imkanlarını artırarak, dünyayı bilen, oradaki birikimleri ülkemize taşıyacak bir kuşak yetiştirmeye çalışıyoruz.

Rusya ile ilişki daha da gelişecek
Dış politikada hakkaniyet eksenli yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Öncü bir ülke haline getirdiğimiz Türkiye’yi bölgesel ve küresel düzeyde daha da güçlendireceğiz.

“Dünya 5’ten büyüktür” çağrımızı her platformda tekrarlayacağız. Boşuna ‘one minute’ demedik. Boşuna ‘dünya 5’ten büyüktür’ demedik. Bunlar bizim dış politikamızın eksenini oluşturdu.

Rusya ile ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Balkan ülkeleriyle daha yakın ilişkiler sürdürmeye devam edeceğiz.

Filistin halkı kendi özgür vatanlarına kavuşana, ilk kıblemiz Kudüs barışa varana kadar çaba göstermeye devam edeceğiz.

Irak’ta kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yönelik gayretleri sürdüreceğiz. Kuzey Suriye’yi teröristlerden temizleyeceğiz.

‘Vakit Türkiye vakti’

Ankara Spor Salonu’na “Vakit Türkiye vakti”, “Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye”, “Yaparsa yine AK Parti yapar”, “Millet karar verecek güven ve istikrar devam edecek” pankartları asıldı. İlk kez 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan “Erdoğan” logosu dikkat çekti.

Atatürk, Erdoğan, Yıldırım posterleri ve Türk bayrağı yan yana asıldı.

AK Parti’nin “Tek sevdamız Türkiye”, “Daima aşk daima millet”, “Vakit Türkiye vakti” “Eroğlu Erdoğan” gibi eski ve yeni seçim şarkıları çalındı.

Erdoğan ve Yıldırım, salon içine kurulan platformu dolaşarak partililere beyaz karanfiller attı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı salon çevresinde partililer dört arama noktasından geçirildi.

AK Parti’nin 16 yıllık siyaset yolculuğunu ve Erdoğan’ı anlatan bir sinevizyon gösterildi.

-Ankara’dan aday gösterilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de salona alkışlarla girdi.

Yıldırım: 16 yılı dolu dolu geçirdik

Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Hamd olsun, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde milletimizin desteğiyle 16 yılı dolu dolu geçirdik. 3 Kasım’dan bugüne kadar milletimize ne söz verdiysek o sözlerimizi yerine getirdik. Her zaman söylüyoruz, AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. Bu salonda sadece yol arkadaşlarımız değil, sadece 600 milletvekili adayımız yok. Aynı zamanda 81 milyonun umudu var” dedi. Yıldırım, “İki yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbesiyle, Fırat Kalkanı harekatıyla ve 94 yıllık yönetim sistemimizi değiştiren anayasa değişikliğiyle halk oylamasıyla ve rekor büyümesiyle iz bırakan iki yılı tamamlamış bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

AB ve demokratik standartlar...
Avrupa Birliği başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Milletimizle birlikte bölgemizdeki ve tüm dünyadaki dost ve kardeş milletlerin daha fazla refaha kavuşmasını istiyoruz. Bunun için gereken işbirliğini daha da sıkılaştırarak katma değerin bu coğrafyalarda üretilmesi için gereken adımlarını atacağız.

AB üyeliği için kazan-kazan esasına göre süreci işletmekten vazgeçmeyeceğiz.

Türkiye bugün olduğu gibi gelecekte de demokrasi ve adaleti sadece kendi insanı için değil tüm insanlık için istemeye devam edecektir.

Demokratik standartları yükselteceğiz.

Yeni dönemi güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye olarak ifade ediyoruz. İnşallah bağımsız güçlü, tarafsız yargıyla da inşallah demokrasimizi sağlam temeller üzerine oturtuyoruz.

Mevcut sistemde Meclis kanun tasarılarını hazırlayan, hükümetin gölgesi altında kalıyordu. Kanun yapma yetkisini tek başına ve sadece milletvekillerine vererek Meclis’i gerçek gücüne biz kavuşturduk. Meclis’in hükümeti denetleme yetkileri daha da artırıldı.

Kurulacak hükümet ise, kararnameler ve diğer düzenleyici işlemlerle tamamen milletimize hizmete odaklanacaktır. Kararların daha hızla alınacağı ve daha etkin uygulanacağı yeni sistem ülkemize çok ciddi zaman maliyeti olan sıkıntıları ortadan kaldıracaktır.

Seçimlerin hemen ardından cumhurbaşkanına bağlı olan kamu yönetimi yenilenecek, reforma tabii tutulacaktır.

Önümüzdeki dönemde yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmeyi sağlayacak adımları atmayı sürdüreceğiz.

Haberin Devamı