Gazete Vatan Logo

‘Yakında fındık ithal edersek hiç şaşırmayın’

Ordu’da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin tarımı üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunu egemen güçler oynuyor” dedi

‘Yakında fındık ithal edersek hiç şaşırmayın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Türkiye’de ekonominin iyi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirerek, şöyle konuştu:

Ben size 10 yıl önce gelip Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir konuşma yapsaydım, ‘Arkadaşlar yakın bir zamanda Türkiye saman ithal edecek’ deseydim, derdiniz ki ‘Bu Genel Başkan kafayı yemiş’. Saman ithal ediyoruz, bugün geldiğimiz nokta budur. Ben size şimdi bir şey daha söylüyorum; tarım dünyanın bütün ülkelerinde stratejik bir sektördür. Yani beslenmek zorundayız. Türkiye kendi kendine yeten ülkelerden biriydi. Ne oldu da Türkiye bugün buğday, arpa, yulaf, et, fasulye, mercimek, canlı hayvan ithal ediyor. Yakın bir zamanda fındık ithal edersek hiç şaşırmayın. Türkiye’nin tarımı üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunu egemen güçler oynuyor.

‘Artık uyanmalıyız’

Çiftçinin elini güçlendirmek için kurulan Fiskobirlik ve Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumların giderek zayıflatıldığını ve egemen güçlere teslim olan bir siyasal anlayışın bulunduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

Bu düzen bu devran böyle devam ederse, yakında bütün fındık üreticileri kendi bahçelerinde işçi konumuna gelecektir. Eğer gerçekten ‘Böyle olabilir’ diyorsanız tavrınızı değiştireceksiniz. Mademki çözüm önerileri getiren biziz, mademki yürüyüşünü yapan biziz, artık sizler de elinizi vicdanınıza koyup, bir tercihte bulunun. Artık uyanmalıyız, gerçekleri görmeliyiz.