Gazete Vatan Logo

Vatan'ın sorusuna cevap verdi!

Erdoğan, "Türkiye nereye gidiyor?" sorusuna böyle cevap verdi!

VATAN ÇAĞIRI YAPMIŞTI
Vatan Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ilk gün Erdoğan'a bir davet yapmış, "10 yıl sonra nasıl bir Türkiye olacak? Bir din devleti mi olacağız, yoks Ab üyesi mi? Siz de görüşlerinizi bize iletin demişti... Başbakan dün Isparta mitinginde bu sorulara cevap verdi.

Türkiye, Türkiye’dir Başbakan Erdoğan Isparta’da konuştu: ’Mahalle baskısı’ dediler, ’Rejim elden gidiyor’ dediler, ’Türkiye, İran, Cezayir olacak’ dediler. Türkiye ne İran oldu, ne cezayir oldu. Türkiye, Türkiye’dir. Model alacağımız bir ülke yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün, Isparta’da 24’üncü seçim mitingini gerçekleştirdi. Van, Batman Siirt, Kayseri, Gaziantep mitinglerinde mahşeri kalabalıklarla bir arada olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

KAÇ KERE GELDİLER?: Bizden öncekilerden hiçbiri bunu yapamadı. Çünkü bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bunlara ne olur sorun. ‘Sadece laf üretiyorsun laf. Ne üretiyorsun’ diye bir sorun. Baykal buraya kaç sefer geldi gördünüz mü? Peki Bahçeli’yi gördünüz mü? Seçime 25 gün kaldı, Isparta’da 24’üncü mitingimi yapıyorum. Bu mitinglerle beraber açılış törenlerini yapıyorum, çarp ikiyle 48. Baykal 5’inci mitingini yaptı. Bahçeli 2’nci mitingini gerçekleştirdi.

HANIMEFENDİYİ DÖVDÜLER: Bize üslup dersi vermeye kalkan Baykal’ın partisinin üslubunu önceki gün İstanbul’da bir kez daha gördük. Çarşaflı bir hanımefendiye karşı tavırlarını, üsluplarını, yaklaşım tarzlarını, davranış biçimlerini gördük. ’Çarşaf açılımı’ derken neyi kastettiklerini gördük. Demokrasi derken neyi kastettiğini gördük. Kadın hakları derken, kadına yönelik şiddet derken neyi kastettiklerini gördük. Bir hanımefendiye nasıl tekme tokat vurduklarını gördük. Hanımefendiye ’AKP provokatör’ dediler. Ne oldu CHP’nin aday adayı çıktı. Velev ki AKP’li olsun ne değişir? AKP’li olunca bir hanım, ona şiddet meşru mu? AKP’lilere karşı her yol mübah mı? Münferit birkaç olayı alıp AKP’nin tamamına mal etmeye kalkıştılar.

MAHALLE BASKISI: CHP’li vekiller gazetecileri arkalarına aldılar, var ya yandaş medyası, yandaş medyasıyla beraber Ankara’daki elektrik trafolarını mescit diye ihbar ettiler. AKP ile ilgili iftiralarda bulundular, aslı astarı olmayan onlarca kupürü delil diye gösterdiler, ’Mahalle baskısı’dediler, ’Rejim elden gidiyor’ dediler, ’Türkiye, İran, Cezayir olacak’ dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye’dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok.Türkiye olsa olsa ancak model olur. Bu iddialarda bulunanlar Türkiye’yi, Türk insanını tanımıyorlar. Bu iddialarda bulunanlar AKP’nin siyaset felsefesini, tasavvurunu doğru algılayamıyorlar.

BAL DEMEKLE TATLANMIYOR:
Bal bal demekle ağız tatlanmıyor. Millet diye diye milliyetçi olunmuyor, halk halk diye diye halkçı olunmuyor. Bu millete hizmet ederseniz, başını dik ederseniz, ben milletçiyim diyebilirsiniz. Ben bu ülkede bu anlamda milletçiyim. Ama kafatası milliyetçisi değilim. Her türlü etnik unsur, tek millet, tek vatan anlayışıyla birdir beraberdir. Baykal senin önerilerinin yarısını uygulamaya koyduk. Faturasının ne olduğunu biliyor musun? Bir Enerji Bakanlığı verdiler Beyefendi’ye gazyağı, mazot kuyruğundan geçilmiyor. Geç onu geç. Kırtasiyecide dosya çok. Senin bu dosyalarının içinde bir şey varsa yargıya git. Gidersin yargıya varsa içinde bir şey, yargı gereğini yapar.

Haberin Devamı