Gazete Vatan Logo

Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları kim? Türkiye'nin 124'üncü siyasi partisi kuruldu!

Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu Vatan Partisi bölündü. Vatan Partisi'nden ayrılanlar Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ni kurdu. Peki, Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları kim?

Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları kim? Türkiye'nin 124'üncü siyasi partisi kuruldu!

Doğu Perinçek'in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi bölündü. Partiden ayrılan birçok isim, Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nde buluştu. Parti kurucuları ve üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Çok büyük bir kısmını Vatan Partisi'nden gelenlerin oluşturduğu yeni partide, 68 gençlik hareketinden önemli isimler, işçi ve memur kesimlerinden ileri gelenler, sanatçılar, kadınlar ve gençler de yer alıyor. Peki, Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları kim?

Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları 

Kurucular arasında 68 gençlik hareketinden; Mahir Çayan’ın yakın arkadaşı Kamil Dede, 68 hareketinde en uzun süre hapis yatmış ismi olarak bilinen Hikmet Çiçek, Perinçek’in yönettiği Aydınlık hareketinin liderlerinden Mehmet Bedri Gültekin, Osman Aydın Şahin, Ömer Şahin gibi isimler dikkat çekiyor.

Mehmet Bedri Gültekin; Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi’nde, genel başkan yardımcılıkları, genel sekreterlik ve genel başkan vekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuştu. Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kurucuları arasında Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi’nde Merkez Karar Kurulu üyeliği ve İşçi-Sendika Bürosu yöneticiliği, Aydınlık gazetesinde Emek sayfasının köşe yazarlığını yapmış olan Mehmet Akkaya da yer aldı. Spiker Gülgün Feyman Budak, yayıncı İsmet Arslan, sanatçı Mehmet Akif Şenoğlu, müzisyenler Fatih Veli Ölmez ve Ata Yıkar da kurucular arasında yer alıyor. İsmail Durna da Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı