Gazete Vatan Logo

Sır görüşmeyi açıkladı

Turhan Çömez, Baykal'la neden görüştüğünü açıkladı

AKP'li Nihat Ergün'ün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelttiği, "Sayın Baykal Ergenekon iddianamesinde adı geçen Çömez'le ne görüştüğünü açıklamak zorundadır?" sorusuna Baykal'dan önce Çömez cevap verdi.

AKP eski milletvekili Turan Çömez kendi ismini taşıyan internet sitesi aracılığı ile Nihat Ergün'ün sorularına sert bir üslupla cevap verdi ve Baykal ile yaptığı görüşmelere açıklık getirdi.

GÖRÜŞMEM ÇOK DOĞAL

Baykal’ı iki kere ziyaret ettiğini açıklayana Turhan Çömez,
Bu görüşmelerin, birincisinin o dönemde Flash TV’de yaptığı televizyon programı için, ikincisinin de yeniden genel başkan seçilmesinden dolayı kutlama amaçlı olduğunu söyledi

Turhan Çömez, internet sitesindeki Nihat Ergün’e cevap niteliği taşıyan açıklamasında şu görüşlere yer verdi

“Kafanızda oluşturduğunuz kimi soru işaretleri ile kamuoyunu kasıtlı bir sekilde yanlış yönlendirmenizi yakışıksız ve önyargılı bir davranış olarak değerlendiriyorum. Şunu anlamanızı isterim ki, medeni insanlar fikirlerine katılmasa da birbirleri ile görüşür ve konuşurlar. Aynı Parlamento’da 4.5 yıl görev yapmış siyasilerin de görüşüp konuşmalarından doğal bir şey olamaz.

Sayın Baykal’a kimi belgeleri verdiğimi ima eden sözlerinizi de esefle okudum. Siz sanırım derin gündemlerinize kendinizi çok kaptırmış olmalısınız ki, herşeye bir kulp takma ve anlam yükleme gayretindesiniz.
Şunu cok iyi bilin ki, böyle birşey asla olmadı, olamaz.

Öte yandan yurtdışına gelişimi de kaçma olarak nitelemenizi son derece düzeysiz buluyorum. Aylar öncesinden planlanmış ve herkesin bildiği bir eğitim programını bu şekilde nitelemeniz, siyasi üslubunuz ve sözlerinizin değeri hakkında da açık bir fikir veriyor.

Sayın Ergün,

22 Temmuz’dan sonra Partinizin pek çok bakanı, yöneticisi ve milletvekili ile gorustum. Bu görüşmelerim de son derece medeni ve yapıcı olmuştur. Dilerim bunlara da bir anlam yükleme çabası içine girmezsiniz.

Son olarak

Gelmeden bir gün once Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı ile kendisinin talebi üzerine görüştüm ve Londra’daki programımdan söz ettim. Umarim Sayın Yazıcı’yı da, gümrüklerden sorumlu bakan olarak beni yurtdışına kaçırmakla suçlamaya kalkmazsınız."

Haberin Devamı