Gazete Vatan Logo

Sarıgül isim arıyor

Başkan Sarıgül, İstanbul'da “İktidar yolunda buluşma”ya hazırlanıyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünü yaptığı Türkiye Değişim Hareketi, kurulacak yeni parti için düğmeye bastı. Bu ayın sonunda İstanbul’da “Dev Buluşma” gerçekleşecek.

DSP’den istifa ettikten sonra parti kurma çalışmalarını hızlandıran Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, kuracağı yeni parti için gün sayıyor. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) adı altında çalışmalarını sürdüren, birçok il ve ilçede hazırlıklarını tamamlayan Sarıgül ve ekibi, Kasım ayında veya 2010’un ilk günlerinde hareketi siyasi bir partiye dönüştürecek. Kurulan parti, 2011’de genel seçimlere girecek. Hareket üyeleri, yeni partinin adı, logosu, tüzük ve programı ile sloganları üzerine hararetli bir çalışma yapıyor.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ

TDH’nin oluşturduğu platformlarda tartışılan parti isimlerinden biri “Alternatif Parti” (AL Parti) oldu. Ancak, bu isimde bir partinin olduğunun belirlenmesi üzerine bundan vazgeçildi.

TDH üyeleri içinde mutlaka “değişim” sözcüğünün geçtiği bir parti ismi olmasından hareketle “Halkçı Değişim Partisi” (HDP) önerisini gündeme aldı. Ancak, parti ismi henüz kesinleşmedi. Parti için belirlenen sloganlardan bazıları ise “Biz hazırız, vakit geldi. Şimdi Sargül zamanı”, “Haramilerin saltanatını yıkmaya gelen başkan”, “Halk için değişim, halk için başkan”, “Sordum sarı çiçeğe, yürüyelim geleceğe”, “Çareyi bulduk geliyoruz” oldu.

İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA

Kurulacak yeni partinin barıştan, özgürlükten, insan haklarından, emekten yana olacağını belirten ve “Ankara’ya vakit geçirmeye değil, iktidar anahtarını teslim almaya gidiyoruz” diyen Sarıgül, düğmeye İstanbul’dan basacak.

Bir süre önce 81 ilin temsilcileriyle bir araya gelen Sarıgül ve kurmayları, “İktidar yolunda İstanbul buluşması” için karar aldı. 27 Eylül Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak buluşmada, Türkiye genelinden gelen TDH yöneticileri ile üyeleri katılacak ve parti için yol haritasını belirleyecek.

İstanbul’un ardından, Başkent’te de benzer bir organizasyon gerçekleştirilecek. Partinin kuruluş dilekçesi de İçişleri Bakanlığı’na on binlerce kişinin katılımıyla verilecek.

Gazeteport

Haberin Devamı