Gazete Vatan Logo

Popülizm büyük tehlike

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dünya Demokrasi Forumu’nda, popülizmin büyük bir tehlike olduğunu belirterek, “Popülizmle mücadele zeminlerinden biri de AB” dedi

Popülizm büyük tehlike

Avrupa Konseyi’nde başlayan Dünya Demokrasi Forumu’na konuşmacı olarak davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Avrupa Venedik Komisyon Başkanı Gianni Buchicchio ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştü. Ardından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu’na katıldı.

Ortak mücadele çağrısı

Fransa ve Avrupa Konseyi iş birliği ile düzenlenen forumun “Popülizm bir sorun mudur?” başlıklı panelinde konuşan Kılıçdaroğlu “Popülizmin demokrasi için çok büyük bir tehlike olduğunu artık biliyoruz. Bununla ortak bir zeminde mücadele etmeliyiz” dedi. Kılıçdaroğlu, popülizmle mücadele zeminlerinden birinin de AB olduğunu vurguladı. Popülizmin son dönemde güç kazandığını savunan Kılıçdaroğlu, “Siyasetçiler dünyadaki değişimleri yakından izler ve getirdikleri değişimleri zamanında görürse popülizm güç kaybeder” diye konuştu.

Aylan bebeği unutmadık...

Avrupa’da yabancı karşıtı, ırkçı ve ayrımcı hareketlerin güçlendiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Suriye’den gelen binlerce göçmen Avrupa kapılarına dayandığında gerçeği fark ettiler. Biz Aylan bebeği asla unutmadık. Bu insanlık tarihinde çok büyük bir ayıptır. Eğer mülteciler geldiğinde Avrupa uyanıyorsa, burada bir sorun var demektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı