Gazete Vatan Logo

'PKK'lılar terörist değil'

BDP eski Genel Başkanı Demirtaş, 'Orada bulunan insanlar bu halkın evlatlarıdır' dedi

BDP eski Genel Başkanı Demirtaş, 12 teröristin öldürülmesiyle igili olarak, “Öncelikle bölge halkı bölge insanı açısından, PKK’lılar terörist falan değil. Orada bulunan insanlar bu halkın evlatlarıdır. Dolayısıyla insanlar kendi evlatlarının cenazesini almaya gitti” dedi

BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta çıkan operasyonda 12 PKK’lının öldürülmesinden sonra hem cenazelerin alınması, hem de kentlerde çıkan olayları değerlendirdi. Demirtaş, şöyle dedi:

* BÜYÜK TEPKİ VAR: Öncelikle bölge halkı bölge insanı açısından, Kürtlerin nerdeyse tamamı açısından PKK’lılar terörist değil.Kadınlar, anneler, gençler, kendi evlatları olarak gördüğü insanların cenazelerini almaya gitti. İkincisi Şırnak bölgesinde 2004- 2005 yıllarında 30’dan fazla PKK’lının cenazesi ailelerine teslim edilmedi. Ya dağda bırakıldı, ya açıkta bırakıldı. Alilelere teslim edilmedi. Dolayısıyla Şırnak’ın bu açıdan sicili zaten bozuk. Cenazeleri vermiyor, kurda kuşa teslim etmeyi yeğliyor. Oradaki yetkililer cenazeye karşı, dolayısıyla halkın değerlerine karşı hakaret yapmış oluyorlar. Birincisi halk böyle bir hakereti kabul etmek istemediğini göstermek istedi. İkincisi askeri operasyonlara karşı çok büyük bir tepki var. Orada sınırın aşılması askeri operasyonlara karşı büyük bir tepkidir. O tepkinin dışa vurumudur. İnsanların bu konuda artık sabrı kalmadı. Sadece o sınırı değil, AKP’nin çizdiği hiçbir sınırı tanımadığını gösteren ciddi bir örnektir. Belki bir ilktir ama, böyle bir tutum devam ederse, bundan sonra çatışma bölgelerinde, sınır bölgesi olsun olmasın benzer görüntüler yaşanacaktır.

* DİNİN İSLAMİYET OLAMAZ: Başbakan çıkıp açık açık, ’bu operasyonlar yapılıyor yapılacaktır’ diyor. Genel başkanları ’operasyonları biz yapıyoruz’ diyor, buradaki adamları ’hayır biz operasyonları yapmıyoruz, operasyonlar bize karşı yapılıyor’ diyor. Ben şimdi soruyorum, öldürülen 12 kişi AKP’li mi yoksa PKK’lı mıdır? AKP’ye karşı operasyon yapılıyorsa PKK’lılar niye ölüyor. Başbakan bugün çıkmış, ’terörist cenazesine BDP’li sahip çıkmış’ diyor. Sen Müslüman isen orada ölen gençler de bir Müslüman halkın çocuklarıdır ve bir Müslüman evladı gibi defnedilmeyi hak ediyorlar. Sen bir cenazeye ’terörist cenazesi’ diyemezsin. Bir taziyeye ’terörist taziyesi’ diyemezsin. Diyorsan seninle din kardeşi değiliz. Senin dinin İslamiyet olamaz. Buradaki AKP’liler de özellikle vekil adayları burada taziye havası varken, herkes üzüntülerini ifade ederken, seçim bürolarında bangır bangır müzik çalıyorlardı. Şimdi de çıkmış bu operasyonlar bize karşı yapılmış diyorlar. Onların düştüğü durum utanılacak bir durumdur.
Demirtaş, CHP’nin Diyarbakır’daki seçim bürosunu kepenklerin kapalı olduğu gün kapatmasını da, “CHP’nin yaptığı insani bir davranıştır. Siyasi bir tavırdan öte insani bir tavır olarak görüyorum böyle bir şeyi” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı