Gazete Vatan Logo

MHP çok kızgın!

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in sözleri muhalefeti kızdırdı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Şemdinli’deki saldırı için, “Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum” sözleri muhalefeti kızdırdı. VATAN’a konuşan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, OHAL’in alınması gereken tedbirlerden sadece bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Sadece OHAL elbette yeterli değil” dedi. Öncelikle İmralı’da yatan Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla talimat vermesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Paçacı, “Düşünebiliyor musunuz bu şahıs ’31 Mayıs’tan sonra ülkeyi cehennem yerine döndereceğim’diyebiliyor. Bu adam kim? Bu adam bu demeçleri nasıl veriyor? Örgütü oradan nasıl yönetiyor?” diye sordu.

Paçacı, TBMM Başkanı Şahin’in sözleriyle ilgili olarak da, “Genelkurmaydan açıklama bekleyeceğine Başbakanlıktan beklesin. TSK, Genelkurmay Başbakanlık’a bağılıdır. Sayın Cumhurbaşkanı da TSK’nın başkomutanıdır. Açıklamayı oralardan beklesin” diye değerlendirdi.


Teröriste umut aşıladılar

Paçacı, “Terörün bir anda böyle tırmanmasının temel sebebi iktidarın açılım denilen yıkım projesidir. Açılımla teröriste bir umut aşılandı, beklenti yaratıldı. Bu dönemde kapalı kapılar ardında İmralı canisiyle müzakereler yapıldı. Habur’dan sonra ise bu açılım denen şey belli oranda askıya alındı. Teröre ve teröriste yaratılan umut teröristi canlı tuttu ve cesaret verdi. Proje askıya alınınca İmralı canisi alenen tehdit etti ve bugünkü noktaya ulaşıldı” dedi.

Haberin Devamı