Gazete Vatan Logo

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın Aleviler hakkında yaptığı yorum nedeniyle Alevilerden ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. Bu gelişmeden sonra Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!

İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ

Sakarya'da halka seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hz. Ali'yi sevenlerin incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi onların üzülmesine, incinmesine çok üzüldüğümü ifade ediyor ve tekrar Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum." diye konuştu.

ORAL DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Bu gelişmeden hemen sonra İYİ Partili Halil İbrahim Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Açıklamada, "Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı