Gazete Vatan Logo

Katırın hakkını arayan şehide de sahip çıksın!

Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i eleştirdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in terör örgütüne yönelik “Katırın hesabını verecekler” sözünü eleştirdi ve “Şehidin hakkını ne zaman sahiplenecekler” dedi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i, “Katırın hakkını aramaktan bahsedenler şehidimizin hakkını ne zaman sahiplenecek?” sözleriyle eleştirdi. Bahçeli, Kurban Bayramını da kutladığı MHP Grubu’ndaki konuşmasında, şu mesajları verdi:

AZRA BEBEK VE YUNUS:

Van, kardeşlik bağlarının açığa çıkan enerjisiyle soluk almış ve belini doğrultmaya başlamıştır. Bölücü zihniyetlerin, bizi birbirimizden koparmak için ellerini ovuşturanların, depremi fırsat bilen çıkarcıların, kardeşliğimizden ve millet olmamızdan geri adım atmamızı bekleyenlerin hevesleri Van Gölü’nün enginliğinde boğulmaya terk edilmiştir. Azra bebek hepimizin göz nuru ve müşterek sevgimizin merkezi olmuştur. Küçücük bedeniyle enkazın tonlarca ağırlığına direnen Yunus’un son bakışları bizim için ortak hüzün kaynağı haline gelmiştir. Van’da 64 öğretmenimizin Hakk’a intikali hepimizin ciğerini dağlamıştır.

HASTALIKLI YAKLAŞIM

Bizim kardeşlik konusundaki ısrar ve düşüncelerimiz milliyetçiliğimizin temel kabulünden ve yorumundan ileri gelmektedir. Milleti laboratuvarlarda imal edecek ya da ayrıştıracak kadar kendisinden geçmiş olanlara karşı uzaklığımızın da sebebi budur. Van’daki deprem sonrasında ortalığa yayılan ve sanal ortamda ayrımcılığı körükleyen hastalıklı bakışa tepkimizin temelinde bu yaklaşımımız yer almıştır. Ne var ki, bu düşüncelerimizi birilerini memnun etmek ya da değerli bulmalarını sağlamak için de ileri sürmediğimizi herkes iyi bilmelidir. Biz ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk, karşı çıktık ve reddettik.

EVLADINI KORUYAN ANA

Canlı bombanın üstüne atlayarak evlatlarını korumak maksadıyla kendini feda eden ana yüreğiyle ve analık ruhuyla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. “Analar ağlamasın” diyerek bölücülüğe kılıf arayanlar, anaların bile göz göre göre bombalandığını daha ne zaman ve hangi şartlar altında idrak edeceklerdir? AKP ile BDP’nin el ele vererek, etnik kimlikleri tahrik etmelerinin ülkemizi ne hale getirdiğini daha hangi vahşi cinayetlere bakarak görmek mümkün olacaktır? Katırın bile hakkını aramaktan ve savunmaktan bahsedenler, asıl şehidimizin hakkını ne zaman sahipleneceklerdir? Bizim hükümete verdiğimiz desteğin ise tamamen sonuç almaya odaklı bir karar olduğu açıktır. Tıpkı bütün milli meselelerde olduğu gibi, bu sorunun da milletimizin yüksek katılımı ve siyasetin desteğiyle bitirilmesi bir zorunluluktur. Buradan AKP zihniyetine sormak isterim ki; peşmerge reisinden iki gün sonra, Türkiye Cumhuriyeti’nin duyacağı ve öğreneceği ne vardır?

AKP cumhuriyete şaşı bakıyor

Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptaliyle ilgili hem CHP’yi hem AK Parti’yi eleştirdi. Bahçeli şöyle dedi: “Cumhuriyet’in ve taşıdığı mesajların çözülmeye karşı sur, bölünmeye karşı manevi halat, farklılıklara karşı da sigorta olduğu kanaatindeyim. Yeni mandacılık, numaralı cumhuriyetçilerle sarmaş dolaş olan bölücü çevreler, bunlara ümit veren AKP zihniyeti Cumhuriyet anlayışına içten içe tahammülsüzdür ve şaşı bakmaktadır. Geçmiş dönemler içinde, bugünküyle bire bir örtüşmese de, yapılan kutlamalar muhatap olduğumuz doğal felaketler nedeniyle iptal edilmiştir. Buna rağmen bugünkü manzara farklı ve yoğunlaşan tartışmaların mecrası bambaşkadır. Parti olarak Cumhuriyet’i tartışmaların odağına yerleştirerek, yeni bir gerilim hattı kurgulanmasını tasvip etmiyoruz. Anıtkabir’e çıkarak şükran duygularımı gösterdim. Ne var ki, Cumhuriyet üzerinden yürütülen manidar tartışmaları kabul etmeyerek, düzenlenen tebrikata MHP Genel Başkan’ı olarak katılmayı uygun ve doğru bulmadım. Diğer yandan alternatif cumhuriyet kutlamalarıyla mili bayramımızı yeni bir ayrılığın, ikiliğin içine hapsedenleri ve cepheleşmeyi teşvik edenleri de masum ve haklı bulmadığımızı söylemeliyim.”

Haberin Devamı