Gazete Vatan Logo

İzmir'de Kılıçdaroğlu coşkusu

‘CHP'nin halka ulaşma yolu, Kılıçdaroğlu’ pankartıyla karşılandı

İzmir’de yollarına güller dökülen Kılıçdaroğlu, Başbakan’a seslendi:

Bizim partimizin kurucuları, liderleri belli. Mustafa Kemal’den başlıyor. İsmet İnönü ve Deniz Baykal’la sürüyor. Biz kendi ismimizle, geçmişimizle, sicilimizle onur duyan bir partiyiz. Ama AKP adaletten kaçanlar partisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf, sanayici, işadamları, meslek örgütleri ile toplantılar yapmak için gittiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yüzlerce partili tarafından coşkuyla karşıladı; otobüsten de kurultay için stüdyoya girerek seslendirdiği şarkı çalındı. Partililer Kılıçdaroğlu’nu İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde davullarla karşıladı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada “CHP’in adı Wiki CHP olsun” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “CHP’den Sayın Başbakan’ın söz etmesi için önce ağzını temizlemesi lazım” yanıtını verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim partimizin kurucuları, liderleri belli. Mustafa Kemal’den başlıyor. İsmet İnönü ve Deniz Baykal’la sürüyor. Biz kendi ismimizle, geçmişimizle, sicilimizle onur duyan bir partiyiz. Her yerde bunu onurla söyleriz. Bize kimse ‘adaletten kaçanlar partisi’ demedi. Ama AKP adaletten kaçanlar partisi. AKP ‘ağlatanlar ve kandıranlar partisi’ diyorum. Milleti aldatıyor, kandırıyor. Verdiği sözün arkasında durmuyor. Acil eylem planını ilk açıkladıklarında ‘işsizlik sorunu çözeriz’ demediler mi, çözüldü mü? Bu partiye güvenmeyeceksiniz. Dışı allanıp pullanıp içi felaket olan bir parti. Belgeye Başbakan yanıt verdi mi? Veremez. Seninle ilgili belge, çık adam gibi cevap ver. Çünkü senin sicilin temiz değil. Bu ülkeyi yönetecek bir zatın geçmişinin temiz olması lazım. Geçmişi temiz olmayanlar ülkeyi yönetirlerse, yolunu bulanlar partisi gibi olur. Onlar ülkeyi sağlıklı yönetmek için değil, kendi yandaşlarını ve kendilerini zengin etmek için varlar. Biz bu ülkeyi çok daha güzel yöneteceğiz. Bizim felsefemizde vatandaşa hesap vermek, boynumuzun borcudur. Kim ne sorarsa sorsun kıvırmayacağız hesap vereceğiz.”
Kılıçdaroğlu, sekiz bankada hesabı olduğuna dair belge isteyen Başkakan Erdoğan’a, “Bizim belgelerimiz sağlam belgelerdir ama Başbakan bunlara yanaşamaz. Korkar, cesaret edemez” dedi.



CAMİLERİ ŞAŞIRDI

Konuşması sırasında Başbakan Erdoğan’ın, bayram namazı kıldığı Süleymaniye Camii’in adını ‘Selimiye Camii’ olarak söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayram namazını nerede kıldı? Selimiye Camii’nde. Kendisine bir soru sorduk Selimiye Camii’ni açtın, yapılmayan işlerin parasını ödedin. Orada namaz kılarken kul hakkı yiyenlerin olduğunu sen hiç düşündün mü? Başbakansın bir sor bakalım. Hangi gerekçe ile böyle yapıldı araştır. Araştıramaz çünkü yiyenler de yandaşlar. Her olayın üzerine gideceğiz ki AKP’yi bulunduğu yerden demokratik yollardan aşağı indireceğiz.”

Kılıçdaroğlu, iktidarın baskı kurup şiddet uyguladığı görüşünü savunarak, “İstedikleri kadar şiddet uygulasınlar baskı arttıkça gidişlerinin yolu hızlanacaktır. Her şeyi soracağız, her şeyin hesabını soracağız. O zaman ülkeyi aydınlığa taşıyacağız. Güçlerimizi birleştirmekten bahsediyoruz. Güçleri birleştirmek bütün yurtseverlerin, ülkenin iyi yönetilmesi isteyenlerin, onurlu bir ülke kurmanın yarınlara bakarken gelecek kaygısı taşımamanın yolu beraber olmak ve güçleri birleştirmektir” diye konuştu.

‘CEMAATLE KAYNAŞIN’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, il yönetimi ve ilçe başkanları ile belediye bakanlarının katılımıyla Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda düzenlediği basına kapalı örgüt toplantısında, parti yöneticilerinden en az kendisi kadar çalışmalarını istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Hepiniz benden çok çalışın. Hazırlayacağınız broşürlerde halkın anlayacağı sade bir dil kullanın. Broşürleri kadınlarımız dağıtsın. Bizim içimizde de başörtülü kadınlarımız var. Onları dışlamayın. Cami cemaati ile kaynaşın, ötekileştirmeyin. Günlük hayatınıza dikkat edin.”

TARTAN KIZDI OTURMADI

Ancak, burada kısa süreli bir kriz yaşandı. Restore ettiği Han’da ev sahibi konumundaki Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a Kılıçdaroğlu’nun masasında yer kalmadı. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, PM üyesi Ufuk Oran, İstanbul milletvekili ve PM üyesi Çetin Soysal, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Kemeraltı Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile aynı masada oturdu. Bu duruma kırılan Tartan, masadan uzaklaşıp başka bir masada beklemeye başladı. Durumun fark eden İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Tartan’ı masaya dönmeye ikna etti. Başka bir masadan getirilen bir sandalyenin eklenmesiyle Tartan, Kılıçdaroğlu’nun masasına oturdu.

Döner kesti esnAfla kuru fasulye yedi

Kılıçdaroğlu, CHP üst yönecileriyle birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na tam orta yerinden, Kestelli Yokuşu’nden yürüyerek girdi. Kendisini takip eden basın mensupları ve partililerin kalabalıklığından dolayı esnafla yanyana geldiği anlarda izdiham yaşanan gezide, Kılıçdaroğlu esnafın sorunlarını dinledi. Kılıçdaoğlu, Kemeraltı’ndaki yürüyüşü sırasında elini uzattığı bir İzmirlininin “Ben AKP’liyim” sözü üzerine “Olsun yine de öpüşürüz, ne olacak. Partilerin programlarına bakıp hangisini doğru buluyorsanız ona göre oy vereceksiniz” dedi. Daha sonra da yanaklarından öptü. Bir büfede ikram edilen nar suyunu içen ve sağlığa çok yararlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bir dönercide ise eline bıçağı alıp döner kesti. Daha sonra da tavuk dönerden tattı. Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesi tarafından restore edilen Abacıoğlu Hanı’nda kendisine ikram edilen kuru fasulye, pilav ve cacığı yedi.

‘Üniversite harçları yüksek’

Kılıçdaroğlu’na Gülcan Yüksel adlı Su Ürünleri Yüksekokulu mezunu başörtülü bir genç kız üniversitelerde harçların yüksek olmasından ve üniversite mezunlarına iş olanaklarının azlığından şikayet etti. Harçlar konusunda üniversite bütçelerinden aktarma yapılıp yapılamayacağı konusunda araştırma yaptıklarını, bu mümkün olursa harçların kaldırılabileceğini
söyledi.

Tekin’in paraları saçıldı!

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e gidişinde yaşanan izdiham sırasında yere 200 lira bankonotların çoğunlukta olduğu paralar saçıldı. Paraların CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e ait olduğu, yankesicinin cebinden paraları çektiği sırada korumasının eline vurmasıyla yere düşürdüğü ortaya çıktı. Yankesici ise güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Tekin, “Arka cebimin düğmesini açarak cüzdanı çıkarmış, son anda fark ettim. Elinden tuttum, cüzdanımı, paramı kurtardım. İstanbul’da o kadar çok sokakta, kalabalıkta gezdim. Ancak, böyle bir durum ilk kez İzmir’de başıma geldi” dedi. Tekin parasını kurtarırken, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun o karmaşada cüzdanı çalındı.

Haberin Devamı