Gazete Vatan Logo

‘İstanbul’daki kamu binalarını yıkacağım’

Tekin, bir grup gazeteciye İstanbul için planlarını anlattı

CHP’de Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday adaylığını açıklayıp ardından da aday olarak ilan edilmesi beklenirken aday adaylığını açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, projelerini açıklamaya devam ediyor. Tekin, dün bir grup gazeteciye İstanbul için planlarını anlattı:

- NEFES ALINACAK ALANLAR: Vatandaşın İstanbul’da nefes alacağı alanlar yaratmalıyız. Partim beni aday gösterirse hayata geçireceğim projelerden biri de kamu binaları ile ilgili olacak. İstanbul genelinde; Valilik, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlükleri, Güvenlik, Eğitim ve Sağlık, Nüfus Müdürlükleri binaları hariç sadece belediyelere ait 432 hizmet birimi bulunuyor.

- KAYNAK YARATILACAK: 432 adet hizmet biriminden (İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçeler toplamı) 41’i belediye başkanlıkları ana binalarından, 249’u belediye ek hizmet binalarından, 123’ü iştirak hizmet merkezlerinden (yalnızca İBB iştirakleri) oluşuyor. Bu binaların bir çoğu kiralık. Bu kiralar vatandaşa fatura ediliyor ve kuma binaların tahmini değeri de 3,5 milyar dolar. Bu kaynağı kentsel dönüşüm, deprem ve ulaşım sorunlarının çözümüne kaynak olarak aktaracağız.

- VATANDAŞ CEBİNDEN ÇIKIYOR: Belediyelerin hepsi borç batağında ama binaları inanılmaz şatafatlı, gösterişli. Bu borçlar vatandaşa kalacak. Bu binalar için harcadıkları her kuruş da vatandaşın cebinden çıkıyor. O binaların yüzde 80’inini yıkacağız ve ‘yaşam alanları’ oluşturacağız. Belediye hizmetlerini ise bilgisayar ortamına taşıyacağız. ‘Bugün git yarın gel’ diye bir uygulama kalmayacak. Vatandaş bilgisayar başından tüm belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirecek, başvurularını yapacak. E-devlet en aktif şekilde kullanılacak.

Haberin Devamı