Gazete Vatan Logo

İl kongresi öncesinde sürpriz gelişme

AKP kongresi öncesi Konya İl Başkanı Dügen adaylıktan çekildi

AKP Genel Merkezi tarafından ismi çizildiği idida edilen Konya İl Başkanı Faruk Dügen bugün yaptığı basın toplantısıyla aday olmayacağını açıkladı.

AKP'de 1 kez ertelenen Konya İl Kongresi 17 Temmuz tarihinde yapılacak. Kongre öncesi AKP Genel Merkez yönetiminin MÜSİAD eski İl Başkanı Selçuk Öztürk'ü desteklediği iddialarının yaygınlaşması üzerine İl Başkanı Faruk Dügen basın toplantısı düzenledi. Dügen, daha önce adaylığını açıklamasına rağmen karar değiştiridğini söyledi. Dügen, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her kademesinde görev aldım. Görev süresince il ve ilçe yöneticileri ile bir arada, partimizi en iyi seviyeye getirmek için çalıştık. Aldığımız karar gereği kongrede aday olmayacağım. Kongerede İl Başkanlığı'na yönetimizinin belirlediği Mustafa Çevik'i destekleyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

AKP İl Konya Kongresi'ne Selçuk Öztürk'ün yanı sıra, bugün il yönetimi tarafından aday gösterilen işadamı Mustafa Çevik'ün aday olarak seçime girmesi bekleniyor. AKP Genel Merkez yönetiminin tek adayla kongreye girilmesini istediği ve bu yönde çalıştıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı