Gazete Vatan Logo

İBB Başkanı adayı olacak mı? Bakan Karaismailoğlu yanıt verdi

Geçtiğimiz günlerde tek başına Marmaray'da görüntülendi, sosyal medyanın gündemine oturdu. CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na o anları sordu. Bakanla röportajı toplu taşımada yaptı. Bakan CNN TÜRK ekibiyle Marmaray'a, minibüse bindi. Vatandaşın gündemi ekonomiydi. Peki o seyahatte neler yaşandı? İşte Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman'ın kayıt tuttuğu o anlar...

İBB Başkanı adayı olacak mı? Bakan Karaismailoğlu yanıt verdi

Nerdeyse 20 milyon insanın yaşadığı dev bir kent. Keşmekeşiyle insanı yoran ama güzelliğiyle de mest eden yedi tepeli şehir İstanbul. Trafiği, tıklım tıklım toplu taşımalarıyla, insanların hep bir yere yetişmek zorunda olduğu bu şehir için en önemli unsur ulaşabilmek.

BAKANLA TOPLU TAŞIMADA İLK RÖPORTAJ

CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Marmaray'a bindi. Bazı yolcular şaşırdı, bazıları ne olduğunun farkına varmadı, bazıları ise tanıyamadı. Metroda şaşkınlığını gizleyemeyenler de vardı. Fulya Öztürk, Ulaştıma Bakanı Adil Karaismailoğlu'yla Marmaray'da röportaj yaptı. Merak edilen soruları sordu.

TOPLU ULAŞIMI SIK SIK KULLANIYOR

Yolculuk öncesi İstanbulkart kullandığını söyleyen Karaismailoğlu toplu ulaşımı İstanbul'da olduğu vakitler de kullandığını söyledi. Bakan, "28 yıldır bu işlerle uğraştığım için bu işlerin inşaatından, yapımından, fizibiletsinden, bu işlerde bulunduğum için hem buraları seyahat etmek bana ayrı bir zevk veriyor. Hele vatandaşlarla beraber olmak. Biz bu yaptığımız işlere daha neler koyabiliriz onların çabası içerisindeyiz. O yüzden bu seyahatlerde bizim için verimli oluyor." dedi.

Haberin Devamı

MARMARA'YA ŞOV İÇİN Mİ BİNDİ?

Geçtiğimiz günlerde Marmaray seyahati sosyal medya çok konuşulan Bakan Karaismailoğlu konuyla ilgili "Şov yapıyor" diyenlere yanıt verdi. Bakan, "Biz tanınmak için binmiyoruz. Sonuçta burada yapılan bir iş var. O işin en iyi şekilde nasıl yapılması gerektiğini çabalıyoruz. Sonuçta bu vatandaşa, millete hizmettir. O hizmeti en iyi şekilde uğraşıyoruz. 'İsveç Başbakanı olsa alkışlardınız' diyenler de var. Ben o günden sonra da bindim Marmaray'a. Ulaşım güzergahım uygun olduğu zaman tercih ediyorum. Biz biraz da denetim maksadıyla da biniyoruz bu toplu taşımaya. " açıklamasını yaptı.

İSTANBULLULARIN BEKLEDİĞİ METRO DURAKLARI

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Çam Sakura Şehir Hastanesi... Bu 3 noktaya metro geliyor. Sonbaharı işaret eden Bakan Karaismailoğlu, "KağıthaneHavalimanı arasını eylül sonu, ekim başı gibi bitireceğiz. Gayretteğe tarafını yıl sonu bitireceğiz. Sabiha Gökçen bağlantısını da eylül sonu gibi bitiriyoruz. Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi onu da eylül, ekimi gibi bitiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İBB'NİN ENGELLENDİĞİ İDDİASI

Uzun süre muhalefet tarafından eleştirilere de yanıt veren Bakan, "Onaylarda hiçbir şey yok. Süreçlerinde devam ediyor. Hatta daha da hızlandırıldı. Yani şuan devam eden 100 km. metro inşaatı var. Bunlar 2017, 2018'de başlamış inşaatlar. Ve önemli süreçleri aşınmış işlerdi. Çoktan bitmesi gereken hatlardı. Ama maalesef bitmiyor, İstanbullu bunları kullanamıyor."" dedi.

"İBB ile diyalog kuruyor musunuz?" sorusuna ise Karaismailoğlu, "Diyalog arkadaşlarımız kuruyor zaten gerekli olduğu zaman gerekli iletişimi sağlıyorlar." yanıtını verdi.

İBB BAŞKANI OLMAK İSTİYOR MU?

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday olacak mısınız?" sorusunu da cevaplayan Bakan Karaismailoğlu, "Ben İBB'de 24 yıl çalıştım. Ulaşımla ilgili İstanbul'un bütün ulaşım altyapısını planlayan ekibin başında olan birisiydim. Bugün de Allah nasip etti. Bütün Türkiye'ye hizmet eden noktaya geldik. Yani çalışma sınırlarımız genişledi. Şimdi Türkiye'nin bütün illerine ve orada vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bütün projelerin içeriğinde çalışma gururunu yaşıyorum. Sonuçta bütün Türkiye'ye hizmet ediyorum. Bu Türkiye'nin içerisinde İstanbul da var. İstanbul'a da hizmet etme fırsatı, imkanı sağladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı olmak, bundan gurur verici daha ne olabilir. Ulaştırma Bakanı'yım. Hem İstanbul'a hem Türkiye'ye hizmet ediyorum. Allah nasip etti böyle görevlere geldik. 3-4 yıl önce 'Ulaştırma Bakanı olacaksın' deselerdi gülerdim. Allah vatanımıza, milletimize hizmet imkanı vermiş bize. Biz de bugünü en iyi nasıl değerlendiririz onun çabası içindeyiz. Onlar da ileride konuşulur, tartışılır." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı