Gazete Vatan Logo

'DTP TRT Şeş'i hazmedemedi'

Erdoğan: Kürtçe yayın seçim yatırımı değil

Başbakan Erdoğan Van mitinginde konuştu: 'Sen Van'sın büyük düşün'

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Bugün Melborn'de artık Şam, Beyrut, Bağdat, Tokyo, Pekin, Atina'da dünyanın birçok yerinde Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin dik duruşu konuşuluyor. Mazlumun yanında oluşu konuşuluyor. Bu Türkiye'yi birlikte inşa ettik. Gür sesle tüm dünyaya haykıracağız.
Sen Türkiyesin Büyük Düşün, Sen Van'sın, Büyük Düşün



- Vanlılar bize küçük düşünmek yakışmaz. Van'ın şu 6.5 yılda nereden nereye geldiği ortada.

BÖYLE VAN SEVDASI OLUR MU?

- Kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece istikrarı güven ortamını muhafaza ettiğimiz sürece aşamayacağımız engel yoktur. El ele verdiğimiz omuz omuza verdiğimiz sürece ulaşamayacağımız hedef yoktur. İşte Van bunun en güzel örneği. Bütün varlık sebepleri istismar olanlar bu değişimden rahatsız olanlar nifak üretmeye çalışıyorlar. İstismar zeminleri ayaklarının altından kayıyor, sömürü zemini kayıyor. Yoksulluk, yolsuzluğun yasakların ortadan kalkması bunları rahatsız ediyor. Görüyorsunuz seçim sandığı ortada göründü provokasyona başladılar. Böyle siyaset olmaz. Böyle Türkiye sevdası Van sevdası olur mu? Bir taraf Van'daki kardeşimin güveninin istismar ediyor diğer taraf rant elde etmeye çalıyor. AK Parti bu kirli hesapların içinde olmadı olmayacak. AK Parti aldanan da aldatan da olmadı. Biz tüm samimiyetimizle aşkımızla milletimizin karşısına çıkıyoruz. Sadece yapabileceklerimizi söylüyoruz. Yapamayacaklarımızı asla vaadetmiyoruz. İstismara tenezzül etmiyoruz. Demokrasi zemininde asla sapmıyoruz. Biz ne dedik. Etnik milliyetçilik yapmayacağız. Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Dinsel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Bugüne kadar hiç bir zaman etnik siyaset yapmadık. Ama bugün bunu yapanlar var.

BİZİM BAKIŞIMIZ MEVLANA BAKIŞI

- Biz ülkemizin 71.5 milyon evladına Türk, Kürt, Laz, Arnavut aynı gözle bakıyoruz. Çünkü biz Mevlana değişiyle, Yunus Hacı Bektaş deyişiyle insanlara şu bakışla yaklaşıyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Çünkü hepimizin sonunda gideceği yer neresi 2 metreküplük yer değil mi? Hepimiz ölmeyecekmiyiz? o zaman nedir vatandaşına yüksekten bakmak. Biz tevazuda toprak gibi olacağız. Biz bunu başaracağız. Bunun başarınca dünya ülkeleri tarafından farklı izleneceğiz.

AKP İLE BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİK KALKTI

- Bölgesel milliyetçilik de yok. Ama yıllarca batı ile doğu kuzey ile güney arasında bunu yaptılar. Ama AK Parti ile bu ortadan kalktı. 6.5 yılda bu bölgelere yaptığımız yatırım nedir 11.5 Katrilyon. Bir tanesi çıkmış diyor ki efendim Başbakan'ın söylediği rakamlar güvenliğe harcanıyor diyor. Kesinlikle yalan. Bir defa savunmanın yaptığı harcama ile eğitim, sağlık, emniyet, yollarda , tarımda enerji köydes projesi, beldes projesinde yapılan yatırım çok farklı. Bunun hesabını bilmeden dürüst davranmadan halkı aldatmaya çalışıyorlar. Bunlar dürüst yaklaşım değil. Yıllar yılı okulun girmediği yerlerde okul var. Biraz sonra eğitimi söyleyeceğim.

BİZ SİZİN HİZMETKARINIZIZ

- Soruyorum size Sayın Baykal buraya neden hiç gelmedi. Burası Türkiye'nin bir vilayeti değil mi? Fakat ben bugün söyledim ya adresi şaşırarak buraya gelebilir ama ben mutlu olurum. Ben muhalefeti burada görmek istiyorum. Türkiye'nin 81 vilayetini dolaşan tek parti biziz. Sadece ben 66 vilayete gideceğim inşallah. Bugün 19 yarın Batman Siirt, Kayseri Gaziantep. Durmak yok yola devam. Halkımızla kucaklaşacağız. Seçim bu. Bunun hakkını vereceğiz. Ama bunların böyle bir derdi yok. Neden Van için yapacaklarını burada anlatmıyorlar. Ne üretecekler. Bunlardan birşey duydunuz mu? Diğerlerine de sorun. Ne yapacaksınız. Bunlara bunu sorun. Kimlik siyaseti yananlara da bunu sorun. Arkadaş bize kimlik siyaseti yapmayın, bize ne yapacaksınız. Ne kazandırdınız bu Van'a. Belediyecilikte oy hizmete verilir. Adamın kimliği etnik yapısı bizi ilgilendirmez. Kim daha fazla hizmet verecekse oy ona. Biz sizin efendiniz değil, hizmetkarınızız. Özelliğimiz bu. Millete efendilik olmaz. Mesele budur. Biz aynı şekilde tüm Türkiye'yi aynı samimiyetle kucaklıyoruz. ama bir de kucaklamayan zihniyet var.

SAYIN BAYKAL GEL BU VAN MEYDANINI BİR GÖR

- Biz Akdamar'da Ermeni kilisesini yaptık. Neden dünyanın gözünü buraya çektik. Van cazibe merkezi olsun istedik. Van gölünü canavarla değil eserle tanısınlar dedik. Bizi safsatalarlar meşgul ettiler ama biz gerçeklerle meşgulüz. Baykal mitingleri eleştiriyor. Diyorki bu eskide kaldı. Bu uygulanmıyor diyor. Bunlar duygusal ortamlar diyor. Bu mudur sosyallik, demokrasi anlayışı, halkçılık. Halkından uzak olanınn halkçı olması mümkün mü cumhura uzak olanın cumhuriyet olması mümkün mü? Millete bidon kafa diyenlerden millete göbeğini kaşıyan adam diyenlerden farkı nedir. Hiç bir farkı yok. Bunlar Ankara'ya mahkum. Bunlar halktan kopuk. Bunlar halkın dili ile konuşmuyor diyorum. Kendileri de aynen bunu teyit ediyorlar. Televizyonlar aracığıylı ile milyonlara ulaşıyorum diyorlar. Sayın Baykal televizyonlardan izleyerek olmuyor. Stüdyolardan değil, İkitelli'den siyaset yapılmaz. Gel şu Van meydanlarını gör. Siyaset meydanda yapılır meydanda.

DOĞAN GRUBUNA GÖNDERME

- Milletle gönül bağı kur. İleşitim bağı kur. Milletin gözünün içine bak. Milletin elini tutk. Sayın Baykal inan ki benim yaşım 55 oldu sen 70 yaşındak tecrüben benden fazla ama bende 18 yaşında siyasetteyim. İnan ki Türkiye'ye halka bakışın değişir. Bir medya grubuna verilen cezadan sonra işi basın özgürlüğüne getirdiğimizi iddiaa edenler tehdit olarak duyuranlara bir çift sözüm var. Bir kere ceza alan medya grubu ama masaya oturup anlaştığı için uluşlararası kuruluşlara şikayet etmediler. Şimdi vergi kaçırmaktan ceza aldılar. Şimdi yaygara yapıyorlar. Söyleyin bana bugüne kadar acımasızca şahsıma hükümete karalama politikası yaptınız iftira attınız hangi baskı ile karşılaştınız. Siz haraket edeceksiniz suçlayacaksınız biz eleştirmeyeceğiz kendimizi savunmayacağız. Böyle demokrasi olur mu? Rakip medya kuruluşlarını yok etmek için yapmadığınız kalmadı. Biz işçi haklarını yok etmekle suçladınız siz sendikaları yok ettiniz. Basın ahlakı ve fikir namusu kavramı sizin sayenizde yerlerde süründü. Tüm anketlerde en güvenilmeyen kurum olarak medya çıktı. Bunu haber bile yapmadınız. Peki ne zaman kendinizi sorgulayacaksınız. ama siz köşelerinigze kurulmuş değişime direniyorsunuz. Bu mitinge katılanlara duyuruyorum. Türkiye'de basın fikir özgürlüğü var. Herkes hak ve hukuk içinde açıklayabilir. Ama kimse iftira atmaz atmamalı, yalan yazma hakkına sahip değil. Bu yandaş medya AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor. Halıkn iradesine dayalı iktidarları hazmedemiyor.

ÜLKEMİZİ CANAVARLARDAN KURTARIYORUZ

- Hükümetleri yönetmeye alışmışlar. AK Parti bir avuç imtiyazlı zümrenin partisi değil. Ancak bu milletin haklarını korur. Basının kendisine sorgulama zamanı geldi de geçiyor da. Vanlı kardeşlerim eskiden türlü canavarlar vardı, enflasyon, trafik, faiz, yolsuzluk, işsizlik. Bunların çoğunu yendik. Bazıları ile mücadelemiz sürüyor. Çukurlardan kardeşi kardeşe düşürmeye hedeflemiş planlar çıkıyor. Sizin desteğiniz duanız ile ülkemizi bu canavardan da kurtarıyoruz. Biz Türkiye'yi Adalet ve Kalkınma ile daha ilerilere taşıyacağız. 3 üalana yoğunlaştık. Hukuk, Hürriyet, Hizmet. Biz hem refahı artırmaya hem de kalkımaya bunun yanında hukuku yükseltmeye çalışıyoruz.

DTP'YE GÖNDERME

TRT6 açtık bunu seçim için yaptılar dediler. Yeni genel müdürün göreve başlaması ile başlayan bir süreç. Altyapı hazırlıkları yapıldı. Yılbaşı ile süreç başladı. Ne yazık ki bunu seçim yatırımı olarak yapıldı diye söylüyorlar. Asla gerginlik gerilim üretmeyiz istemeyiz. Milletimizin derdi bizim derdimiz milletin sorunu bizim sorun. Bugüne kadar nasıl gittiysek bundan sonra da aynı kararlılıkla gideceğiz. Nasıl sessiz devrim diye adım attıysak aynı değişim iradesini ortaya koyacağız.

Haberin Devamı