Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İDE'nin bahar dönemi açılış konferansına katıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu manada modern çağın metaverse ve diğer alemlerdeki enformasyon bilgi iddiasına rağmen büyük bir cahiliye okyanusu içinde yüzdüğünü söyleyebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İDE'nin bahar dönemi açılış konferansına katıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) Bahar dönemi açılış konferansına katıldı.

Programın açılış konuşmasını İslâm Düşünce Enstitüsü Başkanı, Uluslararası İslâm Düşünce Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez gerçekleştirdi.

İDE’ye çalışmalarında başarılar dileyen İbrahim Kalın, "İnşallah güzel çalışmalara rabbim imza atmayı nasip etsin. Bilgi meselesi bir anahtar kavram olarak bizim varlık ahlak tasavvurumuzu içinde barındıran bir boyuta sahip. Bilginin kaynağı, teyit edileceği merci zihindir, akıldır, tecrübedir. Öznenin nesne ile kurduğu ilişki bize bilginin zihinsel bir işlem olmanın ötesinde bir hakikat olma gerçeğini anlatır. Bilginin inşası zihinde gerçekleşen bir şeydir. Burada hepimizin bildiği, bir temel ilkeyi zikretmekte fayda var.

Anlam bizim eşyaya sonradan giydirdiğimiz bir çerçeve değildir. İslam düşünce geleneğinde varlık felsefesi, gibi kavramları ele alırken yaratma fikrinden bağımsız düşünemeyiz. Allah hiçbir şeyi boşuna yaratmamıştır. Mana varlıkla birlikte eş zamanlı olarak var olan bir şeydir manayı ortaya çıkarmanın değişik yolları var" dedi.

Haberin Devamı