Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "18 Mart" mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart mesajında Zeytin Dalı Harekatı'nı hatırlatarak, "Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri olduğunu bir kez daha gösterdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "18 Mart" mesajı

"Çanakkale Zaferimizin 103. yıl do¨nu¨mu¨nu¨, millet olarak bu¨yu¨k bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; C¸anakkale destanının bu¨tu¨n kahramanlarını bir kez daha rahmetle, tazimle yad ediyoruz." ifadesine yer veren Erdoğan,C¸anakkale Zaferi'nin, do¨nemin en modern ordularını dize getiren, "C¸anakkale gec¸ilmez" so¨zu¨nu¨ tarihe naks¸eden s¸anlı bir destan olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal'in kelimeleriyle C¸anakkale 'bugu¨nu¨mu¨zu¨ kurtaran, maziye kahramanlıgˆını ve bu¨yu¨klu¨gˆu¨nu¨ iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin u¨stu¨n fedakarlıklarıyla C¸anakkale'de elde edilen es¸siz bas¸arı, I·stiklal Harbimizi zafere ulas¸tıracak direnis¸ ruhuna da ilham vermis¸tir."

"EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞI MİLLETİN İMANI"

Tero¨r o¨rgu¨tlerine ve arkalarındaki odaklara kars¸ı yu¨ru¨tülen beka mu¨cadelesinde, devlet olarak en bu¨yu¨k gu¨c¸ kaynagˆının tıpkı bir asır o¨ncesinde oldugˆu gibi yine milletin imanı, inancı, vatan ve bagˆımsızlık sevdası olduğunun altını çizen Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

"Gerek 15 Temmuz gecesi FETO¨ ihanet c¸etesine kars¸ı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekatı su¨recinde 7'den 70'e milletimizin tu¨m fertlerinin seferber olması, C¸anakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı oldugˆunu bir kez daha go¨stermis¸tir. Tu¨rkiye, bundan 103 sene o¨nce birlik, beraberlik ve kardes¸lik ic¸erisinde yedi du¨vele C¸anakkale'yi nasıl dar etmis¸se bugu¨n de tero¨r o¨rgu¨tleri u¨zerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir."

Zeytin Dalı Harekatı'nda c¸ok kısa zamanda elde edilen bas¸arının, hem u¨lkenin gu¨cu¨nu¨ hem de istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılıgˆını dost-du¨s¸man herkese ispat ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu du¨s¸u¨ncelerle C¸anakkale Zaferi'nin 103. yıl do¨nu¨mu¨nu¨ kutluyor, 18 Mart S¸ehitler Gu¨nü'nde bu toprakları bize emanet eden tu¨m s¸ehitlerimizi, bas¸ta Gazi Mustafa Kemal olmak u¨zere bu¨tu¨n kahramanlarımızı rahmetle s¸u¨kranla anıyorum. Ruhları s¸ad, mekanları cennet olsun."

Haberin Devamı