Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘son uyarımız’ deyip resti çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekim ayı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı verirken, "Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak kabul edilmelidir" dedi. Erdoğan ayrıca Suudi başsavcının Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Pazar günü Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘son uyarımız’ deyip resti çekti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ana muhalefet partisi önce seçim sonuçlarının üzerine gölge düşürmeye çalıştı başarılı olamadı sonuçları kabullenmek zorunda kaldı. Hem içeride hem dışarıda siyasi ve ekonomik olarak çok önemli hazırlıkların içine girdik.

''BİZİM TEK ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞIMIZDIR''

Bir anda tırmanışa geçen döviz kurlarını faizlerine artışı enflasyonun yükselişi takip etti. Özellikle cari açığımızı düşürmeye yönelik yapısal reformlarımızı hızlandırmış olduk. Hiçbir rasyonel nedeni olmayan bir kur saldırısı başladı. Maalesef ülkemiz içindeki kimi kesimler de ateşe odun taşıdı. Türkiye'ye siyasi kaos ile terör örgütleri ile diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık. Partimiz hiçbir zaman ben diyenlerin partisi olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü bizim kitabımızda ben yoktur biz vardır. Bizim tek andımız İstiklal Marşımızdır. Türkiye kur faiz enflasyon bunları kullanan çevreler tarafından hedeflerinden uzaklaştırılmaya çalışırken tarihi başarılara imza atmayı sürdürdük. Günümüz şartlarında hiçbir manası olmayan, fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine asıl işimize bakacak, ülkemizi büyütmenin mücadelesini vereceğiz. AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye'nin başına bir hal gelirse, AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur?

Haberin Devamı

''ŞİMDİ SIRADA FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR YUVALARININ ORTADAN KALDIRILMASI VAR''

İdlib'de büyük bir felaketin önüne geçmeyi başardık. İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Şimdi sırada Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması vardır. Artık dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır. Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz. Bizim fiili çatışmaya girme gibi bir amacımız yoktur. Ortaklarımıza diyoruz ki gelin sırtınızdaki bu yükten kurtulun. Bu terör örgütü PKK'dır onun yan kolları YPG ve öbür tarafta PYD'dir. Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir.''

Haberin Devamı

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ
Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı Türk vatandaşı bir hanımefendi ile yapacağı evliliğin resmi işlemleri için gittiği ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamadı. Araştırmalar bizi Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Suudi yetkililerden yapılan açıklamalar bizi farklı endiye sevk etti. O da Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıktığı ifadesiydi burası komikti. Çıkarak da dışarıda bekleyen nişanlısını almayacak. Bu çocukça açıklamalar devlet ciddiyeti adamlığı ile uyuşmaz.''
"YERLİ İŞBİRLİKÇİ KİM?"
Bu arada emniyet ve istikbarat ve yargı birimlerimizin çalışmasıyle büyük ölçüde aydınalndık. Aynı zamanda bakıyorsunuz ki şu ifade kullanıldı. Öldürüldüğü ayen beyan ortada da bu ceset göstermeniz lazım. Buradan çıktı diyorsunuz. Çıktıysa biz de diyoruz ki ispat. Bu da yok. Kaldı ki 15+3 Erzurum'da 18 kişinin tutuklandığı kabul edildi. Tabii burada şöyle bir soru ortaya çıkyıor. Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafıdnna öldürüldüğünü biliyor. Bunun başka izahı yok. Çünkü fail bunların içinde. Bunların içinde değilse yerli işbirlikçi kim onu açıklayacaksınız.
"ELİMİZDE BAŞKA BİLGİ VE BELGELER DE VAR"
Aslında fail belli. Bu talimatı veren kim. 15+3. 15 kişinin Türkiye'ye gelme taliamtın veren kim. Cuma günü buraya gelip yerleşemnler Pazartesiyi salıya bağlayan kişiler kimin talimatıyla geldi? Yetkililerin bunu açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi, belge yok değil, var. Gün ola harman ola. Aceleci olamnın anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak. Pazar günü Suudi Başsavcı Türkiye'ye gelecek. O son açıklanan yerli işbirlikçi kim? Bu 15 kişiyi Türkiye'ye gönderen kim artı 3 18. Bunlar tutuklandı ama ben kendilerine söyledim dedim ki siz konuşturmasını bilirsiniz bu 18'in içinde ne dönmüşse bu dolapların bunların içinde. Konuşturamıyorsanız olay İstanbul'da vuku bulmuştur o zaman bunları bize teslim edin biz yargılayalım.
KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
Bu ülkenin ana muhalefet partisinin başındaki zat Türkiye'nin resmi bilgilerine itibar etmiyor olayın bir kısmını olayın zanlısı olan çevrelerin manipülasyonların üzerinden değerlendiriyor. CHP Genel Başkanının vahşi bir cinayet meselesine dahi böylesine çarpık şekilde yaklaşmasını beklemiyordum bu da oldu. Lafı para meselesine getiriyor. Her şeye rant çerçevesinden para gözüyle baktığı anlaşılıyor. Biz meseleye insan onuru diye bakıyoruz bu kişinin aklı fikri parada. Ana muhalefetin başındaki zatın yaptığı iş trollükten başka bir şey değildir. Milletimize karşı olan sorumluluklarımız bizi bu cevapları vermeye mecbur bırakıyor.
2019 YEREL SEÇİMLERİ
YSK'nın takvimini beklemeden birtakım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili değerlendirmelerimiz belirli bir safhaya geldi. Mahalli seçimlerin kendine göre dinamikleri vardır. Mahalli seçimlerde aday tespitleri çok önemli bunun yanında belediye meclis üyeleri isim isim çok önemli il genel meclis üyeleri isim isim çok önemli. Aday belirlemeden seçim kampanyasına kadar her aşamada bu dinamikleri göz önünde tutmak gerekiyor. Cumhur İttifakı'na bağlılığımızı sürdürmekle birlikte 2019 yerel seçim ittifakı işini karşılıklı olarak bir kenara bıraktık. Mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek.
3. HAVALİMANININ AÇILIŞI
Pazartesi günü İstanbul'da dünyanın en büyüklerinin biri olan İstanbul Havalimanımızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. 2023 itibariyle 150-200 milyon yıl yolcu kapasitesine ulaşacak olan havalimanına kavuşuyoruz. Gelecek birçok liderlerle birlikte orada bu açılışı gerçekleştireceğiz. Çanakkale 1915 Köprüsü barajlar Akkuyu Nükleer Santrali devam ediyor şehir hastanelerimiz devam ediyor. Kim ki partimizi kendi heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa onunla külahları değişiriz. Böyle arkadaşlarımız varsa aday adayı bile olmasın.
''GÜNDEMİMİZDE BİR FINDIK MESELESİ VAR''
2002'de yola çıkarken hiçbir zaman halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik. Enflasyonun üzerinde zam yapmışızdır. O günden bugüne de böyle geldik. Zaman zaman kusura bakmasınlar gerek teşkilatımız milletvekili arkadaşlarımız bakanlarımıza baskı oluşturma yoluna gidiyorlar. Olması gerekenin üstünde bazı taleplerle geliyorlar. Biz devlet yönetiyoruz. Devletimizi yönetirken bazı hassasiyetlere de dikkat etmemiz lazım. Gündemimizde bir fındık meselesi var. Büyük önem taşıyor. Ülkemizin yıllara göre değişmekle birlikte yaklaşık 2-3 milyar dolar düzeyinde fındık ihracatı var. İktidarlarımız döneminde malum muhalefetin yaklaşımlarına dikkat ederek değil vatanımızın geleceğine bakara değerlendirmeleri yapmamız lazım. Bugüne kadar fındık üreticilerimize 7,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptık. Fındık üreticisi de dahil, milletvekillerimiz de dahil, muhalefet de dahil kimse bunun farkında değil. Ben aklı selim ile hareket ettiğine inandığım milletime sesleniyorum. Geçtiğimiz Fındık fiyatlarının düşük seyretmesi üzerine müdahale alımına gittik. 10 ila 10,5 lira fiyatla 143 bin ton fındık alımı gerçekleştirdik. Bu yıl ise rekolte düşük olmakla birlikte kalite iyi gözüküyor. Fındık fiyatlarının düşmeye başlamasıyla Toprak Mahsulleri Ofisini devreye sokalım dedik. TMO ile 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun fındığının kilosunu da 14,5 liradan almaya başlayacağız. Kayıtlı fındık alımlarında kilo başına 2 lira da destekleme ödemesi yapıyoruz. TMO'nun stoklarından da 10 bin ton fındığı teminat karşılığı FİSKOBİRLİK'e vererek bu kurumu da desteklemiş oluyoruz.

Haberin Devamı