Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Kosova’nın Başbakanı kimin talimatıyla adım attın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova’da yapılan FETÖ operasyonu sonrası içişleri bakanı ve istihbarat başkanının görevden alınmasına sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Kosova’nın Başbakanı kimin talimatıyla adım attın?

İstanbul’da bir dizi etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Pendik 6’ncı Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada MİT’in 6 FETÖ mensubunu Türkiye’ye getirilmesi sonrası Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac’ın talimatıyla İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı’nın görevden alınmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

KOSOVA’YI BİZ TANIDIK: Ben tabii şimdi soruyorum. Ey Kosova’nın Başbakanı! Kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın? Kosova’yı dünyada ikinci sırada (ABD bir) biz tanıdık. Bundan haberin yok mu? Kosova’yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan bu adamları sen koynunda nasıl beslersin?

HESABINI VERECEKSİN: Bunun hesabını sen de vereceksin. Benim Kosovalı kardeşlerim senin gibi başbakana da prim vermez. Benim Kosovalı kardeşlerim tanıdığım bildiğim Kosovalılar sana bunun hesabını soracaktır. Ben bunu da biliyorum. Öyle uzaktan kumandayla siyaset yapılamaz. Uzaktan kumanda ile siyaset yapanlar aynen uzaktan kumandayla o siyasetle de miadını doldururlar.

Haberin Devamı

PENSİLVANYA’DAKİ TELAŞTA: Pensilvanya’ya kaçan da telaşta. ‘Akıbetim ne olacak?’ diyor. Kosova’dakilerin akıbeti ne olduysa senin de o olacak.

BİLETLERİNİ ALIP GÖNDERMELİ: Değerli kardeşlerim İstanbul’a hizmet etmekten mutluluk ve şeref duyuyoruz. Bazılarının burayı yaşanmaz bulup yurtdışına gitmeyi söylediğini duyuyorum. Eğer Türkiye’de yaşamayı kendine yük sayanlar varsa aradıkları dünya burası da değil, Türkiye’de yaşamayan hele hele İstanbul’da yaşayamayan biri hiçbir yerde yaşayamaz. Türkiye’de, İstanbul’da yaşayamam diyenler ülkemize değil hayata küsmüş demektir. Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük.

‘Bunlar modern bedeviler...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliğiyle Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen “Yeditepe Bienali”nin açılışında ise şunları söyledi:

‘Jakoben anlayış’

Haberin Devamı

Tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayışın bugün bazı sözüm ona sanat çevrelerinde devam ettiğine şahit oluyoruz. Kendi ideolojilerini paylaşmayan, bunların diktasına boyun eğmeyen sanatçılarımıza yönelik en şiddetli saldırılar bunlardan geliyor. Gezi olaylarına destek vermeyen sanatçılarımızın bu çevrelerce nasıl hedef gösterildiğini gayet iyi biliyoruz. Gezi’de yaptıklarını daha yakın zaman ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek için bölgeye giden sanatçılarımıza yaptılar. ‘Sizin orada ne işiniz var?’ dediler. Bunların lümpen mahalle kabadayılarından inanın hiç bir farkı yoktur. Bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir. Kendi küçük kabilelerinden olmadığı sürece ne kadar büyük olursa olsun ne bir sanatçının ne de bir sanat eserinin onların gözünde kıymeti vardır.

‘Çatlayın patlayın AKM’yi yıktık’

“İstanbul’da Harbiye Kongre Merkezi gibi bir merkezi yaparken orada bir ‘Muhsin Ertuğrul’u daha büyüğünü daha modernini yapacağız dediğimiz halde üzerimize üzerimize geldiler. Yaptıktan sonra da suspus oldular. Şimdi Atatürk Kültür Merkezi’ni Türkiye’nin bir numaralı opera binası olarak yapıyoruz. Buna da çok bağırdı o ‘Geziciler’. İstediğiniz kadar bağırın. Çatlayın patlayın bak yıktık. Ve inşallah kısa zamanda da muhteşem bir opera binası olacak.”

Haberin Devamı

Teröristler Elysee’de

“Siz NATO’da beraber olan ortağınızla değil de terör örgütleriyle beraber hareket ediyorsanız, buyurun devam edin. Siz Elysee Sarayı’nda teröristleri ağırlayabilirsiniz. Bir başkası da zaten Almanya’da, o da bakıyorsun sarayda ağırlama yapıyor, mahkumiyeti olduğu halde bunu yapıyor. Ne yaparsanız yapın. Biz hukuktan ayrılmadan, bu ülkede şehitlerimizin hukukunu sonuna kadar savunacağız ve bu ülkenin topraklarına roketlerle saldıranlara da bunun hesabını soracağız.”

İsrail’i kimse görmüyor mu?

“Türkiye’nin son yıllardaki en temiz, en ahlaki askeri operasyonu olan Afrin Harekatı sebebiyle eleştirenlerin mesela, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam için kayda değer bir itiraz dile getirdiklerini duydunuz mu? Neredeler? Trump’a da söyledim; ‘Bunlara müdahale etmeyecek misiniz?’ dedim. Kimse bunları görmüyor. Gazze’de kendi topraklarında gösteri yapan insanların üzerine ağır silahlarla saldıran İsrail’e söz söyleyemeyenlerin gözlerini bize dikmeleri, samimiyetsizliklerinin en büyük delilidir. İsrail yönetimini bu insanlık dışı saldırısından dolayı şiddetle kınıyorum.”

Haberin Devamı