Gazete Vatan Logo

CHP'li Ağbaba konuştu

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genel Kurul’daki kavgayla anımsatarak, ”44 yaşındayım, 44 yıl boyunca bir sefer kavga ettim, ilkokul üçte” dedi. Ağbaba, şunları kaydetti:

”Hayatım boyunca hiç şiddetin, kavganın içinde olmadım ve bundan sonra da olmayacağım. Beğenmediğiniz fikrin üstüne şiddetle mi gideceksiniz? Her çıktığımda biri saldırıyor. Tüm kavgaların sorumlusu o şahıs. Dün bana saldırı oldu. Sayın Grup Başkanvekili sağolsun kınadı ama ben de burada sizin bir arkadaşınızım. Hiçbir AK Parti Milletvekili söyleyebilir mi, benim burada birinize tek bir saygısızlığı oldu mu? Ama siz bu olayı kınamaya bile cesaret edemediniz.”

"YİĞİT BİR ADAM İSE DÜN AKŞAM KAÇMASAYDI"

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ise kürsüye yürüyenin Mehmet Metiner olduğunu söylerken bunun TBMM tutanaklarına da geçtiğini belirtti. Ağbaba, dün akşam Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın kınama yaptığını belirttikten sonra şunları söyledi: "Ama hâlâ utanmadan yalan söylüyor. Utanmadan kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor"

"KENDİME ZİMMETLEMEDİM"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da gazetecilerin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile yaşanan olaya ilişkin sorusu üzerine, ”Dün madde üzerinde konuşurken ismi geçen zaten zat bana ’lan’ dedi. Ben de ’lan diyemezsin’ dedim. ’Terbiyesizlik yapma’ dedi, üzerime doğru yürüdü. AKP’li ve CHP’li milletvekilleri araya girdi” diyerek olayı aktardı.

Ağbaba, şunları kaydetti:

”Yalakalıkta sınır tanımayanlar saldırıda da sınır tanımıyor. Ama kendime ismi geçen zatı zimmetledim. Her gördüğüm yerde karşıma çıkmasını bekliyorum, meydan okuyorum. Dün akşam girecek delik aradı, saklandı, kaçtı, nereye gittiğini kimse bilemedi. Girdiği delikten onu çıkaracağım. Bundan sonra hangi dilden anlıyorsa o dilden cevap vereceğim. Ömrümde kavga etmiş, şiddet kullanmış birisi değilim ama maalesef yaşananları görüyorsunuz.”

Ağbaba, bir yumruklama ya da tokatlama olmadığını söyledi.

İNCE "SİLAHLA MI GELELİM" SÖZÜNE AÇIKLIK GETİRDİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulu’nda sarf ettiği ”Başka yapacağımız bir şey kalmadı, silahla mı gelelim” sözünün ”deniz, yol bitti, yapacak bir şey kalmadı” anlamında bir serzeniş olduğunu belirterek, ”Buradan ’silahla geleceğiz’ anlamı çıkmaz” dedi.

Gazetecilerin, Genel Kurul’daki ”Silahla mı gelelim?” açıklamasını anımsatması üzerine İnce, 15 saatlik çalışmanın ve günler süren yorgunluğun sonunda söylenmiş sözlerden farklı anlamlar çıkartılmaması gerektiğini ifade
etti. ”Anayasa, İçtüzük, nezaket, insanlık işlemiyor” diyen İnce, şunları söyledi:

”Kürsüdeki arkadaşımıza saldırılıyor, TBMM Başkanvekili kınanmasını teklif ediyor, AKP milletvekilleri bunu kınamıyor bile. Zorbalık artık komisyonlarda değil kürsüye kadar geldi. ’Başka yapacağımız bir şey kalmadı, silahla mı gelelim?’ dedim. Bu, savunma refleksidir. Kendimizi onlara ezdirecek halimiz yok. Buradan ’silahla geleceğiz’ anlamı çıkmaz. Bu söz ’deniz, yol bitti, yapacak bir şey kalmadı’ anlamında bir serzeniştir. Eleştirenlerin bu şekilde düşünmesini istiyorum.”

”Cuma namazında nasıl dua ettiğinin” sorulması üzerine İnce, ”Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifte, tabletlerin, yazılımların Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına çıkarılıp çocuklar üzerinden rant elde etme fikrinde, Allah
AKP’lilere akıl fikir versin. Çocuklar üzerinden para devşirmesinler diye dua ettim. Belki dualarım kabul olur da bir önergeyle bunu değiştirirler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İnce, bir soru üzerine, teklifin görüşmelerinde son gün farklı bir şey yapacaklarına yönelik bir açıklamasının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı