Gazete Vatan Logo

‘Böcek’ ve ‘anadil’ görüşülecek!

Meclis'de verilen önergeler görüşülecek

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda 22 Ocak Salı günü “böcek” komisyonu olarak da adlandırılan “Yasadışı dinlemelerin ve teknolojik araçlarla özel hayatın gizliliğine yönelik ihlallerin tespiti, önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması” konusunda AK Parti tarafından Meclis araştırma komisyonu kurulması için verilen ve diğer partilerin de aynı konuda verdiği önergeler görüşülecek. Kurulacak komisyon, yasa dışı dinlemelerin hangi araçlar kullanılarak yapıldığı, bu araçların nasıl temin edildiği, bu araçların imali, ithali ve bulundurulması konusunda yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve yaşanan bu sorunun çözümü amacıyla alınması gereken yasal, idari ve istihbari ve diğer önlemlerin tespiti için çalışacak.

Meclis Genel Kurulu’nda yarın görüşmeleri yarım kalan Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de ele alınacak. 6 maddelik teklifin 5. maddesi üzerindeki görüşmelerden devam edilecek.

“Anadilde savunma” ve evli hükümlülerin en geç üç ayda bir kez olmak üzere, üç saatten yirmidört saate kadar eşleri ile görüşmesini öngören tasarının görüşmelerine ise Çarşamba günü başlanacak. AK Parti, Genel Kurul’un Çarşamba ve Perşembe günlerinin yanı sıra Cuma ve Cumartesi’de çalışarak söz konusu tasarının görüşmelerinin tamamlanmasını planlıyor. Çarşamba günü başlayacak olan tasarının gün içerisindeki çalışma saati ise ucu açık olacak.

Haberin Devamı