Gazete Vatan Logo

'BDP Meclis'e dönecek!'

Erdoğan, BDP’lilere Meclis’e dönün çağrısı yaptı: “Terör ile, kan ile, cinayet ile, pusu ile aranızdaki mesafeyi açmazsanız oy aldığınız vatandaşlara ihanet etmiş olur, meşru siyaset yapmamış olursunuz. Bir an evvel meşruiyet zeminine dönün, yani TBMM’ye...Birileri de aynı şeyi söyledi, ‘arkadaşlarımız gelene kadar gelemeyeceğiz’ dediler. Ne oldu, geldiler... Bunlar da gelecek, başka çareleri yok.”

Başbakan Erdoğan “Vatandaşa, askere, polise silah doğrultan, ininden bulunup çıkarılacak, bunun için oparesyonsa operasyon...” dedi

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın iftar yemeğinde yaptığı konuşmada İstanbul Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava harekatıyla ilgili “Vatandaşa, askere, polise silah doğrultan ininden bulunup çıkarılacak, bunun için operasyonsa operasyon” dedi. Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

““Geri adım atmayacağız”

“Yapılması gereken neyse onu yapacağız. Bu devran böyle gitmeyecek. Hava harekatı nedeniye yürütülen kara propagandayı biz biliyoruz. Demokrasiyepusu kuranlar, insan öldürmeyi hayat biçimi haline getirenlere gelince... Onlar hak ettiklerini bulacaklar. Kimse, cinayet işleyeni, adam öldüreni, kandökeni, polise, askere ensesinden silah sıkanı, vatandaşa silah doğrultanı masum vatandaşımızla karıştıramaz. Herkes şunu bilsin ki, Türkiye terörle çekilmek istenen girdaba asla düşmeyecek. Kimse devlet operasyonları durdursun demesin. Hayır, devlet bu milletin huzuru için operasyonsa operasyonu yapmakla görevlidir ve bu en doğal hakkıdır. Asla geri adım atmayacağız. Açık söylüyorum, eski karanlık günlerin geri gelmesini bekleyenler boşuna bekler. Demokrasiye pusu kuranlar, akıl dışı hedefleriyle baş başa kalacaklar.

“Esnaf ’Bizi kurtarın’ diyor”

Ben Ramazan ayı başında bir şey söyledim. Kabileler, cahiliye döneminde bile, 3 aylarda birbirlerine kurşun sıkmazdı. Mübarek ramazan ayında bu ülkede sözde teravih namazı kılan terör örgütü ve uzantıları, sivil asker demeden yavrularımızı şehit etti. Biz de ramazanın bitmesini beklemedik ve yapılması gereken operasyonlar neyse sonuna kadar yapılacaktır. Bu sivil halka yönelik değlidir, bu Kandil’den tutunuz da içerideki odaklarına yöneliktir. Şu anda bazı şehirlerde esnafa yıllık vergi kesen bir örgüttür bu. Şimdi şehre inmenin gayreti içindeler. Elimizde bunun belgeleri var. O insan benim bakanıma ‘Ne olur bizi kurtarın’ diyor. Şimdi Hakkari’deki benim bu Kürt kökenli vatandaşımın hukukunu korumak bizim görevimiz değil mi? Ben Kürt kardeşlerimizi PKK’lılara oranla mukayese edilmeyecek kadar çok seviyorum...”

“BDP Meclis’e dönecek”

Erdoğan, BDP’lilere de Meclis’e dönün çağrısı yaptı: “Terör ile, kan ile, cinayet ile, pusu ile aranızdaki mesafeyi açmazsanız oy aldığınız vatandaşlara ihanet etmiş olur, meşru siyaset yapmamış olursunuz. Bir an evvel meşruiyet zeminine dönün, yani TBMM’ye... Birileri de aynı şeyi söyledi, ‘arkadaşlarımız gelene kadar gelemeyeceğiz’ dediler. Ne oldu, geldiler... Bunlar da gelecek, başka çareleri yok.”

Anayasayı birlikte hazırlayalım’

BAŞBAKAN Erdoğan, yeni anayasa hazırlıklarıyla ilgili de şunları söyledi: Biz ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerine randevu talebimizi en kısa zamanda bildireceğiz. Bizi kabul eder veya etmezler. Milletin hakimliğinde bu işi sürdüreceğiz. Aldığımız neticeyi de milletimizle paylaşacağız. Biz ziyaret edeceğimiz bu partilere anayasa teklifiyle gitmeyeceğiz. ’Yeni anayasayı birlikte hazırlayalım’ teklifiyle gideceğiz. Çerçevesini de beraber belirleyelim, içeriğini de beraber belirleyelim. Bizim partimizin 336 milletvekili var, dolayısıyla oluşturacağımız komisyonda bize daha fazla üye verilmesi teklifiyle de gitmeyeceğiz. Her birimiz 3’er, 4’er üye verelim, kaçar diyorsanız öyle verelim, bir araya gelelim, çalışma böyle yürütülsün. Bizim derdimiz bağcıyla uğraşmak olmayacak, bizim derdimiz üzümü yemek olacak.”

Haberin Devamı