Gazete Vatan Logo

Başbakanlık yolu Konya MÜSİAD'dan geçiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olduğu günden beri tüm Türkiye 2014 senaryolarını konuşuyor. Yani 'Başbakan, cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkarsa acaba yerine kim geçecek' sorusuna cevap aranıyor

‘Putin - Medvedev’ formülünde olduğu gibi, Gül’ün Başbakanlığa döneceği en ağırlıklı senaryo. Bunun dışında Ahmet Davutoğlu’ndan Ali Babacan’a, Bülent Arınç’tan Binali Yıldırım’a bir dizi olasılık konuşuluyor.

Konyalılar bugünlerde tek bir senaryoya kilitlenmiş durumda. ‘Şehir efsanesi’ gibi her köşe başında anlatılan bir olay var. Meğer, işin sırrı MÜSİAD’da imiş. Bunu Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de anlatmışlar. Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Köşk’e yaptığı ziyarette 2001 yılında MÜSİAD’ı yaptığı ziyarette çekilmiş fotoğrafı Gül’e hediye etmiş. Fotoğrafa baktığında, “Ben bu kadar genç miymişim?” diyen Gül’e, Aslan Bey, “Sayın Cumhurbaşkanım bizim şubeyi kim ziyaret ettiyse Başbakan oldu” demiş. Karşılıklı gülümsemelerden sonra Aslan Korkmaz başlamış anlatmaya: Şubeye ilkin Necmettin Erbakan gelmiş. Refahyol Hükümeti ile de Başbakanlık koltuğuna oturmuş. Erbakan’dan sonraki ziyaretçi Abdullah Gül olmuş. Tayyip Erdoğan o dönemde siyaset yasağı nedeniyle milletvekili olamayınca, Başbakanlık görevini Gül üstlenmişti. Tayyip Bey, Gül’den sonra MÜSİAD’a gitmiş ve Siirt seçimleriyle siyaset yasağı kalkınca koltuğu devralmıştı. Yani üç ayrı Şube Başkanı döneminde üç ayrı siyasetçi MÜSİAD’a geliyor ve hepsi de aynı sıralamayla Başbakanlık koltuğuna oturuyor.

Konya MÜSİAD Şube Başkanı Aslan Korkmaz’a, “Peki, en son sizi kim ziyaret etti?” sorusunu yönelttiğimde aldığım cevap şaşırtıcıydı: “Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ziyaret etti.” Fazla yoruma gerek yok. Şunun şurasında üç yıl süre kaldı. Bakalım Erdoğan Köşk’e çıkarsa, Konyalıların kehaneti gerçekleşecek mi? Başbakanlığa giden yol Konya MÜSİAD’dan mı geçecek?


Meclis’te “Hakara-Makara” dönemi başlıyor

Sosyal medyanın gücünü TBMM de keşfetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hakara-makara yaparlar’ diye girmediği twitter, kimi zaman gizli oturumlarla ‘kozmik’ hale bürünen Meclis Genel Kurulu’na giriyor. Meclis Başkanlığı, vatandaşlarla anlık iletişim için twitter hesabı açma kararı aldı. ‘tbmmgenelkurulu’ isimli adres bu hafta devreye giriyor. Sadece milletvekilleri değil sade vatandaş da bilgisayardan, cep telefonundan Meclis’te ne olup bittiğini anında öğrenebilecek. Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, neden böyle bir gereksinim duyduklarını, “Amacımız Genel Kurul’daki gelişmeleri ilgililere şeffaf bir şekiled duyurmak” diye açıklıyor. Neziroğlu’nun verdiği bilgilere göre, twitter’dan hangi kanunun görüşüldüğü, kaç oyla kabul veya reddedildiği, Meclis’te kimin konuşma yaptığı, ziyarete gelen Devlet Başkanları gibi bilgiler sunulacak. Twitler hızlı bir şekilde kürsüde görevli uzman tarafından yazılacak.

Fadik, Hollywood Büyükelçisi oluyor

Türk sineması son yıllarda büyük atılım içinde. Yerli filmler gişe rekorları kırıyor. Eşkıya ile sıçrama yapan Yeşilçam, Vizontele, Gora, Yahşi Batı, Recep İvedik, Eyvah Eyvah gibi yapımlarla Hollywood’un pahalı filmlerine nal toplattı. Nuri Bilge Ceylan, Fatih Akın, Ferzan Özpetek gibi yönetmenler de aldıkları uluslararası ödüllerle çıtayı yükseltti. Şimdi yeni bir evreye geçiliyor. Türk sinemasını dışa açacak önemli bir adım atılıyor. Bakanlık, ticari getirisinin yanı sıra evrensel dil olan sinemayı canlandırmaya kararlı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hollywood’un bulunduğu sinema endüstrisinin kalbi Los Angeles’a temsilcilik açtırıyor. Bir anlamda ‘sinema elçisi’ atanıyor. Seçilen isim de simgesel ve önemli. Türk sinemasının yeni ve parlayan isimlerinden Fadik Sevin Atasoy, ‘Kültür ve Turizm Müşaviri’ kadrosuyla Los Angeles’a gidecek. Atasoy, 6 aylığına gidecek. Görevi, Yeşilçam ile Hollywood arasında köprü görevi üstlenmek olacak. Atasoy özellikle Türkiye’nin konu zenginliğini Hollywood’a sunacak. Türkiye’de film çekimlerini teşvik edecek. Aslında Fadik’in geçen ay göreve başlaması planlanıyordu. Görevlendirme kararnamesinin bu ay Bakanlar Kurulu’ndan çıkması bekleniyor.

Fadik Sevin Atasoy, Bilkent Tiyatro Mezunu. Eski bir memur. Kültür Bakanlığı’nda 6 aylık çalışmışlığı var. ABD ve Hollywood’la ilişkisi yeni değil. Atasoy, Hollywood’a ünlü kazandırmasıyla meşhur New York Üniversitesi tarafından ‘en iyi kadın oyuncu’ seçilmişti. Tabii bir de babasını, yani yeni kaybettiğimiz ünlü tiyatrocu Sönmez Atasoy’u unutmamak gerek. Daha çok TV dizileriyle bilinen Sönmez Atasoy, 2008’de New York’ta Türk Tiyatrosu kurmuştu. City Hall’de ‘Kanlı Nigar’ı yönetmiş, baba-kız birlikte sahneye çıkmıştı.(Radikal)

Haberin Devamı