Gazete Vatan Logo

Babacan: Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz. Haddine değil. Kamu gücünü kullanan hiç kimse hukuka aykırı davranamaz" dedi.

Babacan: Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da bir iş yerine tabelasıyla ilgili işlem yapılırken, partisinin İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında yaşanan tartışmaya ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu olayın geçen cuma günü yaşandığını belirten Babacan, "Kolluk kuvvetleri Ankara Kızılay'da ruhsatlı bir biçimde işletilen bir kafeyi hukuksuzca taciz ediyor. Değerli arkadaşımız ve milletvekilimiz Mustafa Bey de hukuk dışı bu uygulamaya karşı koymak adına olay yerinde. Yasal bir iş yerinden bahsediyoruz. Vatandaşlarımızdan bahsediyoruz. Yasalara göre hareket eden ve vergisini veren bir iş yerinden bahsediyoruz. Görüntüleri hep beraber izledik. İnsanların iş yerini, ekmek kapısını taciz eden sözüm ona bir memurun hem oradaki işletme sahiplerine hem de hukuku korumaya çalışan vekilimizi hedefleyerek terbiye sınırlarını nasıl aştığını hep beraber videolarda uzun uzun izledik. Parmak sallayıp açık açık küfrettiğini ve hakaret ettiğini de izledik. Bunları hep keyfilik, kabadayılık ve zorbalık" diye konuştu.

Haberin Devamı

'DEVLETİMİZ ADINA BÜYÜK BİR AYIP'

Ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nün olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamaya tepki gösteren Babacan, şu ifadeleri kullandı: "Dün Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüzel kişiliğini kullanarak haddini bilmez bir memurun arkasında durulması gerçekten demokrasimiz adına, devletimiz adına büyük bir ayıptır. Geldiğimiz noktada, iç güvenliği sağlamakla görevli olan bir kurum üzerinden hem vekilimiz Sayın Yeneroğlu hem de halk tehdit edilmektedir. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz. Haddine değil. Kamu gücünü kullanan hiç kimse hukuka aykırı davranamaz. Bir hukuk devletinde böyle bir rezillik olamaz. Bu tablo ülkem adına utanç verici bir tablodur. İnsanın inanası gelmiyor. Bir kamu kuruluşu üzerinden haksızlığı, hoyratsızlığı, hukuksuzluğu koruyan bir metin yayınlanamaz."