Gazete Vatan Logo

AL Parti AKP ile helalleşti!

AL Parti Genel Başkanı Mustafa Reşit Burhan, Erdoğan'ın çağrısına bakın nasıl yanıt verdi?

AL Parti (Alternatif ve Değişim Partisi) Genel Başkanı Mustafa Reşit Burhan, AK Parti aleyhine AİHM'de açtıkları davayı geri çektiklerini bildirdi.

Burhan, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin yaşamakta olduğu kırılgan dönemde söylemleri ve performansıyla yurt içinde ve dışında büyük takdir toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran 2011 gecesi yaptığı konuşmada ortaya koyduğu “helalleşme isteği”ni sorunların diyalogla çözümü yolunda son derece olumlu bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Siyasi literatürü yeni ve içi dolu bir kavramla tanıştıran “helalleşme” adımının toplumun değer yargıları ve kültürel kodlarıyla örtüştüğünü ifade eden Burhan, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan'ın bu örnek tutumundan ilham alarak, biz de AL Parti olarak Ak Parti aleyhine AİHM'de açmış olduğumuz davayı geri çekeceğimizi beyan ve ilan ediyoruz. Öyle inanıyoruz ki, şimdi sıra el ve gönül birliği ile ülkemizin yeniden inşa ve ihyasını gerçekleştirmeye gelmiştir. Biz de bu yolda atılacak tüm adımları desteklemeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı