Gazete Vatan Logo

'9 PKK'lı baskınla öldürüldü'

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 4 gün önce Aksu Köyü'nde öldürülen 9 PKK'lının çatışmada değil, alınan bir ihbar üzerine baskın yapılarak öldürüldüğünü önü sürdü. Son olaylar karşısında Hakkari Valisi Muammer Türker’in ve AK Parti Hakkari milletvekillerinin sessiz kaldığını belirten Geylani, “Bayram arifesinde insanları öldürmek İslam'a karşı gelmektir, münafıklıktır. Kan dökmek katilliktir. Onun için onları nefretle, şiddetle kınıyoruz” dedi.
BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari'de çıkan olaylar sırasında başından vurularak ağır yaralanan Verdat Turan ve 9 PKK'lı teröristin öldürülmesi konularına değindiği bir basın toplantısı yaptı. Geylani, olayın geçmişte yaşanan Şemdinli olaylarına benzeterek sessiz kalan Vali Türker ile AK Parti milletvekilleri Rüstem Zeydan ve A. Mutalip Özbek'in istifasını istedi.
PKK'nın 13 Ağustos itibariyle ‘eylemsizlik’ kararı aldığını belirten Geylani, şöyle devam etti:

“Kararın alındığı günden 3 gün sonra operasyonlarla can kayıplarımız oldu. Şimdi bir taraftan eylemsizlik var, bir taraftan da çatışmanın olmadığı bir ortamda imha var. İşte bu sistemin kirli oyununu hep birlikte gördük ve gözlemledik. Daha önce hazırlanan bir senaryo gereği Çaltıkoru’da askeri birliğe saldırı olmuş. Bir asker hafif yaralanmış. Ertesi gün o saldırıyı yapanları takiple bu sefer Hakkari'nin Aksu Köyü'nde çatışma yaşanmış ve 9 PKK'lı öldürülmüş. Bu senaryonun yalan olduğu ortadadır. 9 PKK'lı çatışmada değil, alınan bir ihbar üzerine baskın yapılarak öldürüldü. Bu sistemin geninde ve kanlarında ölmek, öldürmek ve kan dökmek vardır. Bayram arifesinde insanları öldürmek İslama karşı gelmektir. Münafıklıktır. Kan dökmek katilliktir. Onun için onları nefretle, şiddetle kınıyoruz ve Müslümanlıklarından şüphe ediyoruz.”

TURAN'A SIKILAN KURŞUN KÜRT HALKINA SIKILMIŞTIR

Hakkari’de yaşanan olaylarda 13 yaşındaki Vedat Turan'ın kafasına sıkılan kurşunun Kürt halkına sıkıldığını söyleyen Geylani, sıkılan kurşunun ilk olmadığını söyledi.

Geylani, “O küçük çocuklar bayram şekeri toplamaya çalıştılar. Ama topladıkları her bayram şekerine hakiki mermi sıkıldı. Vedat Turan’ın beynine sıkılan kurşun bu halkın tümüne, bütün Hakkarililer'e ve Kürtler'e sıkılmış bir kurşundur. Böyle kurşunları yüreğimizde ve beynimizde çok yedik. Turan'a kurşun sıkan, onun ailesine ve Kürt halkına bayramı haram eden o haramzadenin yakasında Kürt halkının eli olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı