Gazete Vatan Logo
VanVanspor, Amedspor maçıyla taraftarının karşısına çıkacak! Kentte dostluk rüzgarı esiyor

Vanspor, Amedspor maçıyla taraftarının karşısına çıkacak! Kentte dostluk rüzgarı esiyor

Vanspor, Amedspor maçıyla taraftarının karşısına çıkacak! Kentte dostluk rüzgarı esiyor

Vanspor’un aldığı cezanın sona ermesinin ardından, takımın taraftarıyla yeniden buluşacağı Amedspor karşılaşması hem Van’da hem de Diyarbakır’da büyük bir heyecan yarattı. Futbolseverler, bu maçın sadece bir mücadele değil aynı zamanda bir dostluk şöleni olmasını istiyor. Taraftar grupları, “Skor değil, dostluk kazansın” diyerek iki şehir arasında kardeşlik ve birlik mesajı verdi. Maç öncesi sosyal medyada paylaşılan destek mesajları ve dostane çağrılar, karşılaşmanın fair-play ruhu içinde geçmesi yönünde umutları artırdı. Hem Vanspor hem de Amedspor taraftarları, sahada rekabetin, tribünde ise dostluğun hakim olacağı bir atmosfer yaratmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’e yükselen Vanspor, Elazığspor karşılaşması sonrası aldığı üç maçlık seyircisiz oynama cezasının tamamlanmasının ardından, taraftarı önündeki ilk iç saha maçında Amedspor’u konuk etmeye hazırlanıyor. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak bu kritik karşılaşma, yalnızca bir futbol mücadelesi değil, aynı zamanda iki komşu kentin kardeşlik buluşması olarak görülüyor.

Bölgede büyük heyecan uyandıran maç, Van ve Diyarbakır başta olmak üzere tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ilgiyle takip ediliyor. Tribünlerin tıklım tıklım dolması beklenirken, taraftarlar bu karşılaşmayı “bölge derbisi” olarak nitelendiriyor. Vanspor ve Amedspor’un rekabetinden ziyade dostluk mesajları ön plana çıkıyor.

Vanspor, Amedspor maçıyla taraftarının karşısına çıkacak Kentte dostluk rüzgarı esiyor


Van Bölge Gazetesi’ne konuşan çok sayıda Vanlı futbolsever, maçın sonucundan ziyade dostluk havasının önemine vurgu yaptı. Taraftarlar, iki takımın da bölgenin temsilcisi olduğuna dikkat çekerek, “Kim kazanırsa fark etmez, dostluk kazansın” mesajı verdi.
Vanspor taraftarı Muhammed Kaya, duygularını şu sözlerle dile getirdi: 'Gönlümüz Vanspor’dan yana ama Amedspor da kazansa üzülmeyeceğiz. İkisi de bizim takımımız. Fark etmez, dostluk kazansın.'

Bir başka Vanspor taraftarı Neçirvan Duman ise, maçın skorundan çok atmosferine odaklandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: 'Bu maç tam anlamıyla bir dostluk maçı olacak. Skor tahminim 2-1 Amedspor kazanır ama önemli olan kardeşlik.'

Haberin Devamı

Taraftarların bu yapıcı ve birleştirici yaklaşımı, karşılaşmanın gerilimden uzak, centilmence geçmesine yönelik beklentileri artırıyor.