TOKİ 500 bin sosyal konut Sivas’ta hangi ilçelere yapılacak?
08.11.2025 - 13:57Güncellenme Tarihi:

Yüzyılın konut projesi 500 bin sosyal konutun başvuruları 10 Kasım-19 Aralık 2025 tarihlerinde; Halkbank ve Emlak Katılım Bankaları üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacak. TOKİ sosyal konut projesinde illere göre dağılımı belli oldu.
TOKİ, 81 ili kapsayan “Yüzyılın Konut Projesi” ile Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut adımını hayata geçiriyor. Proje ile inşa edilecek 500 bin sosyal konut, dar gelirli vatandaşlar için yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneği ile satışa sunulacak. Konutlar; 80 ve 65 metrekarelik 2 ayrı 2+1 ve 55 metrekarelik 1+1’lerden oluşacak. Sivas'ta yapılacak TOKİ konutların hangi ilçede ne kadar olacağı netleşti.
500 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Sivas’ta Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gürün, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli, Zara ilçesine TOKİ konutları yapılacak.





