Amedspor inkar edip açıklama yaptı: Bizimle ilgisi yok

AMEDSPOR HABERLERİ... Amedspor'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Amedspor, Boluspor maçı sonrası PFDK sevkine konu olan kişilerin kulüple bağlantısı olmadığını duyurdu.
Amedspor, 5 Nisan 2026 tarihinde Boluspor ile oynanan karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan PFDK sevkine ilişkin açıklama yaptı. Kulüp, sevkte adı geçen kişilerin Amedspor çalışanı olmadığını ve stadyum büfelerini işleten şirket personeli olduğunu duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklamada, PFDK sevkinde adı geçen Ömer Gönüç, H. V. ve O. A. isimli kişilerin kulüple bağlantısının bulunmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“05.04.2026 tarihli Boluspor ile oynanan müsabakaya ilişkin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevkinde adı geçen Ömer Gönüç, H. V. ve O. A. isimli şahıslar kulübümüz ile ilgisi olmayan kişilerdir. Söz konusu şahıslar, stadyum büfelerinin işletmesini ilgili kamu kurumundan ihale ile alan şirket tarafından belirlenen büfe personelleri olup kulübümüzün çalışanı değildir. Bu kişilerin belirlenmesi ve görevlendirilmesi sürecinde kulübümüzün herhangi bir dahli bulunmamakta ve bu kişiler ihale alan şirket tarafından belirlenmektedir.”
USULSÜZ SEYİRCİ İDDİASI
Açıklamada, söz konusu kişilerin bireysel eylemleriyle akreditasyon kartlarını üçüncü kişilere kullandırdığı ve bu şekilde stadyuma usulsüz seyirci alındığının müsabaka temsilcileri tarafından tespit edildiği ifade edilerek şu denildi: “Anılan şahısların bireysel olarak akreditasyon kartlarını münferit eylemleri ile üçüncü kişilere kullandırdıkları ve bu kartlarla stadyuma usulsüz seyirci aldıkları müsabaka temsilcileri tarafından tespit edilmiştir. Bu nedenle kulübümüz, haksız bir şekilde Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Konuya ilişkin gerekli savunma ve itirazlarımızı eksiksiz olarak sunacağımızı taraftarlarımıza bildiririz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”





