Gazete Vatan Logo
Futbol Zirvede kol kola

Zirvede kol kola

F.Bahçe ve Trabzon’un yenildiği haftada lider Sivas ile takipçisi Beşiktaş puanları paylaştı

TAM bir final havasına sokuldu Sivas-Beşiktaş maçı... Herkesin dilinde “Kazanan şampiyon olur” geyiği. Kimse sonra oynanacak 9 maçtan sözetmiyor. Yahu bu takımlar sadece birbirlerine puan kaybetmiyor. Lig sonuncusunun şampiyonluk adayına deplasmanda 5 attığı ligde oynuyoruz. Futbolcuları böyle strese sokarsak iyi futbol beklemek ne kadar doğru olur ki?

UÇAKLA Kayseri’ye inmek zorunda kalmıştı Beşiktaş. Sonrası otobüs yolculuğu. Aklıma o reklam geldi. Deplasmanda hep kaybeden yabancı teknik adam, galibiyet formülünü açıklıyor, “Deplasmana arabayla gitmek lazım.” Beşiktaş da benimsemiş olmalı bu taktiği...

SİVASLI futbolcular, maç öncesi Sedat’ın Milli Takım’a seçilmesiyle moral kazanıyor. Tribünden maçı izleyen Bülent Uygun’a selamlarını ve sevgilerini sunuyorlar. Uygun da en uygun biçimde motive ediyor bunları.

BABADAN KALMA İŞ

MAÇ final havasına sokulunca pozisyonu bol bir karşılaşma izlemek de zor. 4. dakikada uzun topla Musa ceza alanına giriyor. Rüştü Reçber çıkıyor. Aşırtma direği de aşıyor. İki takımın da gol yememeyi ilk planda tuttuğu bir karşılaşma oluyor. Kaybetmek istemiyorlar. Babadan kalma, “Yenemiyorsan yenilme” formülü.

28’DE bir korner, savunmadan sekiyor ve altı pasta Sivok’un önüne düşüyor. Voleden sonra, “Gol” sesi bekliyor seyirciler. Ama top kimbilir hangi kuşun celladı oluyor. 37. dakikada Beşiktaş atağını uzaklaştırmak için vuruyor Petkoviç. Top gidiyor ve Murat Sözgelmez’e çarpıyor. Serseri mayın dışarı çıkıyor.

50. dakikada Mehmet Yıldız’ın zekâsını görüyoruz. Sola çekiyor Beşiktaş savunmasını. Sonra ortalıyor. Geriden ‘trailer’ olarak gelen Tum da kafayı gitmesi gereken yere vuruyor: 1-0.

56’DA Beşiktaş atağı. Yusuf maç boyu yaptığı incelerden birini daha yapıyor. Soldan şık bir orta geliyor ve Beşiktaş’ın kaptanı Tello, voleyi ağlara gönderiyor: 1-1. 73. dakikada Balili patentli kontratakta Murat Erdoğan’ın aşırtması Rüştü’ye takılıyor.

MAÇIN ikinci yarısında biraz daha açılan bir oyun izliyoruz. Sivasspor, hızlı ve çevik oyuncularıyla kontraya iyi çıkıyor. Ekrem’in kanadı Beşiktaş açısından azap oluyor. Ama sonuçta şampiyonu öğrenemiyoruz! Beraberliğe bir formülümüz yok maalesef!

Haberin Devamı