Gazete Vatan Logo
Futbol Yılmaz Vural'dan ilginç iddia

Yılmaz Vural'dan ilginç iddia

Teknik direktör Vural Trabzonspor'un 5-1 yendiği maçla ilgili şike iddiasında bulundu.

Vural: “1992’de Bursa’yı çalıştırırken, Türkiye Kupası’nda 3-0’ın rövanşında Trabzon’a 5-1 yenildiğimiz maçta Nitu’nun şike yaptığı bilgisini aldım.”

KASIMPAŞA Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 1992’de Bursa’yı çalıştırdığı dönemde Türkiye Kupası’nda 3-0’ın rövanşında Trabzon’a 5-1 yenildikleri maçta Rumen kaleci Nitu’nun şike yaptığı bilgisini aldığını söyledi. İnegöl Belediyespor tarafından düzenlenen söyleşide Vural, Bursa’yı çalıştırırken Türkiye Kupası’nda Trabzon’a yenilmenin üzüntüsünü halâ yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bursa’dan Trabzon’a gittiğimde, orada insanlarla sohbet ederken, bizim Rumen kalecimizin para karşılığında maçı sattığını duydum. Bana o akşam ’sakın kaleciyi oynatma’ diye telefon gelmişti. Fakat bizi ilk maçta uçurmuş, en iyi top oynayan adam. Vurdukları, her 40 metreden attıkları top gol oldu. Çok üzüldüğüm bir maçtır.

YABANCIYA KARŞIYIM

1992’DE Sepp Piontek’in yardımcılık görevini reddettim. O zamanlar da yabancı hocaya karşıydım ve prensiplerimden dolayı da kabul etmedim. Bir ülkede insanla yapılan işlere yabancı sokmamak lazım. Futbolcularımızın büyük kısmı işçi sınıfından geliyor. Ailesi maddi imkânsızlıklar içinde olan oyuncular. Trilyonları avucuna verince çocuğun hayatı değişiyor. Böyle bir sorunu yabancı hoca halledemez. Onun psikolojisinden anlamaz. Şimdi Fatih Terim’den sonra hoca yetişmedi diyorlar. TFF 1923’te kuruldu, Antrenörler Derneği 1965’te. Bunca yıl bir tane daha Türk hoca yetiştiremediyseniz bu kimin suçu?”

SADRİ ŞENER’DEN JET YANIT

‘Yılmaz Vural’ı ciddiye almam’


TRABZON Başkanı Sadri Şaner, Yılmaz Vural’ın yaptığı şike açıklamalarına sert çıktı. Şener, Vural’ın, Bursa’da görev yaptığı 1992 yılında Türkiye Kupası finalinde 5-1 kaybettikleri maçta, kaleci Nitu’nun şike yaptığı yönünde açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi. Söz konusu sezonda Trabzon’un başkanlığını yapan Şener, “Vural’ın açıklamalarını pek ciddiye almak doğru mudur? Gündemde kalmak için insanlar neler yapıyor? Peki ispat etsin bakalım” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise bu konu hakkında şöyle konuştu: “Daha önce de yenildiği 5-1’lik kupa maçı sonrası, ’Bir daha Trabzonspor’a adım atmayacağım’ deyip, sonra torpille Trabzonspor teknik direktörü olabilen birinin bu tip çarpık ifadeleri normaldir.”

Haberin Devamı