Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Yıldırım: Başkan seçileceğim, rahat olun

Yıldırım: Başkan seçileceğim, rahat olun

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım: Başkan seçileceğim, rahat olun

İŞTE YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

"Fenerbahçe için çok önemli bir kongre olacak. Bu sürecin Fenerbahçe için hayırlı olmasını, kavganın dövüşün olmadığı, kim seçilirse seçilsin diğerine destek olacak şekilde bir kongre olmasını arzu ediyorum."

"Kongrede 26 bin katılım hakkı var, 26 bini de katılabilir. Tahmin ediyorum ki, o civarlarda gelmesi lazım, bekliyoruz.”

"Ali Koç'un erken açıklaması nedeniyle başladı. Biz sonra kendi çevremizle konuşarak çalışmalara başladık."

"Benim vaadim yok. Bir hikaye yaşandı. Bu hikayenin içinde acı da, tatlı da var. Fenerbahçe camiası 3 Temmuz'da çok acı çekti."

"FETÖ Fenerbahçe'yi ele gerçirecekti ardından diğer kulüpleri ele geçireceklerdi. Amaç buydu. En kuvvetli bizdik çünkü."

"1.8 milyar dolar olan hisse senetlerimizin değeri, 4 Temmuz'da 600 milyon dolar'a düştü. Maddi kayıplarımız oldu, Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik. "

"Bu hesaplaşmayı da ben ve arkadaşlarım yapacak. Benim aday olma amacım bu. Ben bir hesaplaşma yapacağım."

"Ben sırf bu hesabı sormak için arkadaşlarımla birlikte bir 3 yıl daha adayım. Bu 3 yıldan sonra bir kez daha aday olmayacağım. Ne başkan, ne yönetim. Bugünden deklare ediyorum. Tek şekilde görev alırım, o da Fenerbahçe'nin ihtiyacı olur, kapıda bekçi olurum."

Haberin Devamı

"Ben Ali Koç'a asla FETÖ'cü demedim. Kapalı kapılar arkasında konuşacak kadar karaktersiz bir adam değilim. FETÖ örgütüne karşı ilk dikilen insan benim. Ben öyle kapılar arkasında konuşmam."

"101 kişi beni şikayet etti diyor Ali Bey. Sanki o şikayeti bizden birileri yapmış. Biz şerefsiz değiliz. Benim bilgim dahilinde bu yapıldıysa ve bunu ispat ederlerse namussuz şerefsizim."

"Bir şey söylenince Ali Bey hemen inanıyor. İnanmayacaksın, rahat olacaksın. Rahat ol ya bir şey yok."

"Ben gelmeden önce neler vardı bu kulüpte... Ölü olan insanlar oy kullanıyordu."

"Şikayet eden kişiler kimlerse tespit edersin. Koskoca Koç Holding'sin. Alırsınız 'Bunlar bize iftira atıyor, gereğini yapın' dersiniz. Beni niye karıştırıyorsunuz ya?"

"81 ilden otobüs getiririm buraya, o gücüm var benim ama bunlar yanlış şeyler. Kongre üyeleri seçim yapacak. Bu seçim gelmezsin bir dahaki seçimde gelirsin, ne olacak?"

Haberin Devamı

"Borç var tabii. 400 milyon euro, her yerde söylüyoruz. Kur farkından dolayı artış oldu. Diyor ki, önemli bir bedel vereceğim. Borç 400 milyon euro iken, borcun daha büyümemesi için ne yapacaksınız?"

"Fenerbahçe'nin borcunun nerelerden geldiği belli. Basket takımının 15 milyon euro açığı var. 4 sene Final Four'a gitti, 60 milyon euro."

"İsteseydik şimdiye kadar sermaye artırımı yapardık ama kulübü kendi kaynaklarıyla idare etttik"

"Sayın Ali Koç, Fenerbahçe Üniversitesi'ne karşı olduğunu söyledi. 2016'da üniversitenin mütevelli heyeti içinde kendisi de yer alıyordu. Bu kadar söyleyeyim. O zaman tenkit edecektiniz şu anda neden ediyorsunuz?"

"3 Temmuz'un yarattığı tahribatın onarım süreci başladı. Düşen hisse senetlerimiz vardı. Düşmeden önceki o günlerimizi geleceğiz"

"2 Eylül 2015'te Ali Koç sekreterimi arayıp 'Başkanı ziyarete gelmek istiyoruz' diyor. Benim de yurtdışı seyahatim vardı. Gitmezsem o gün bekliyorum dedim. 9 Eylül'de kulüpte beni ziyaret etti. Bu ziyaretlerinin sebebi nedir diye sordurdum, 'Fenerbahçe ile ilgili' dedi"

Haberin Devamı

"Ben de Fenerbahçe ile ilgili olacak diye Şekip Bey, İlhan Bey, Önder Bey ve Mahmut Bey'i de çağırdım. Bu arada da bizim mahkeme devam ediyor, onlarla uğraşıyoruz. Cenevre'den döndüğümden beri hep kaçak gezdim. Devlet istese beni hapse atardı."

"Sonuç olarak gerildik. Mahkemeyle uğraşırken bize hesap soruyorlar. Yargıtay bitsin bırakacağız, siz de gelin aday olun dedik. Onun üzerine 'Daha ben ölmedim. Ölünce gelirsiniz mirası paylaşırsınız' dedim ve toplantıyı bitirdim."

"Ali Koç'la canlı yayına neden çıkayım? Çıkmak için bir neden olması lazım. Sebep olsun da çıkayım. Çıktık kavga edeceğiz, ne gerek var? Devamlı mağduru oynuyor."

"Otobüs kurşunlandı. Lig lideri olan takım, şampiyonluğa giden takım o gece bitmiştir. Moral olarak bitmiştir. Yabancıların hepsi korkmuştur, yerliler de ne yapsın? Şampiyonluk kaçmıştır. 3 Temmuz da Fenerbahçe'nin üzerinden silindir gibi geçmiştir."

Haberin Devamı

"Galatasaray maçında 3 penaltı verilmedi. 1 tanesi verilse, Fenerbahçe bugün öne geçmişti. Galatasaray maçında Bülent Yıldırım tarafından hakkı yenmeseydi Fenerbahçe'nin, bugün şampiyon olmuştu."

"Fenerbahçe'nin kasasında milyon dolarlar vardı da biz harcamadık. Biz yaptık her şeyi. Fenerbahçe'yi bugünlere getirdim. Fenerbahçe'yi halkın takımı yaptım."

"2005'te yabancı sayısının serbest bırakılmasını söyledim. Ancak o zamandan bu zamana her şey değişti. Şu anda kaliteli yerli oyuncu kalmadı.""Seçileceğim, rahat ol. Öyle 'Seçilirseniz, meçilirseniz' yok. Rahat olun."

"Süleyman Seba varken bağırıyorlardı 'Gelsin, gitsin' diye. Sonra 'Beşiktaşlı duruşu' demeye başladılar. Nereden geliyor bu duruş? Süleyman abiden geliyor."

"Osmanlıspor maçından sonra Aykut Hoca, duygusal yapısından dolayı her şeyde kendisini suçladı. Bundan dolayı ayrıldığını basına ve sporculara bildirdi. 2 gün telefonlarını kapattı. Yöneticilerimiz kendisiyle konuştu, bunların olabileceğini açıkladılar."

"Kulüp üyelerinin bilgilerini kimseye vermiyorum. Bunu ben demiyorum, bunu kanun diyor. Kanun, 'bunu yaparsan, seni hapse atarım' diyor. Vermedik, vermeyiz."

"Seçimden sonra hocayla konuşacağız ve devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Transfere sonra bakarız. Çok büyük bir yıldız olacak demiyorum, ihtiyacımız olanı transfer edeceğiz."

"Bizi en çok rahatsız eden, Şenol hocanın her Fenerbahçe maçında bordo mavi giyinip, tahrik etmesi."

"4 senedir kupa kazanılmamasının suçlusu benim. Sorumlu benim tabii ki. Saraçoğlu'nu yaptırdım, benim suçum. Kapalı salon yaptık, EuroLeague'de 4 sene üst üste şampiyonluğa oynayan takım yaptık. Benim suçum."

"Ben bu camianın bir evladı olarak hiç yalan söylemedim. Bu kongrede hile hurda düşüncesi olursa, başkan seçilirsem bile başkanlığı bırakırım. Burada tertemiz bir Fenerbahçe vardır."