Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ve Marcelo Lyon'da!

Ve Marcelo Lyon'da!

Beşiktaş'ta beklenen ayrılık gerçekleşti: Lyon'la uzun zamandır pazarlık aşamasında olan Beşiktaş, Fransız temsilcisinin teklifini kabul etti.

Ve Marcelo Lyon'da!

Fransız temsilcisiyle uzun süredir pazarlık halinde olan siyah-beyazlı yönetim, Brezilyalı stoper için gelen 8 milyon Euro’luk teklifi kabul etti. Bu para Kartal’a 3 taksit halinde ödenecek.
BEŞİKTAŞ’IN Pepe transferiyle savunma hattındaki eksiğini giderdiği düşünülüyordu ancak siyah-beyazlılar bu kez de defansın lideri, takımın değişilmez ismi Marcelo’yla yollarını ayırdı. Bilindiği gibi Brezilyalı oyuncuya Lyon talipti ve bir süredir Beşiktaş ile Fransız ekibi arasında pazarlıklar sürüyordu. Ancak dün taraflar anlaştı ve yönetim, Lyon’un 8 milyon Euro’luk teklifini kabul edip Sambacı’yı gönderdi.
UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi ile yaptığı anlaşma gereği transferden elde ettiği gelir kadar transfer harcaması yapabilen Beşiktaş, bu transfer döneminde Caner’in bonservisini 750 bin Euro’ya aldı. Ayrıca Talisca’nın 2 milyon Euro, Atınç’ın da 200 bin Euro kiralama bedeli var. Yani şu ana kadar toplamda 2 milyon 950 bin Euro’luk transfer harcaması yapan siyah-beyazlılar, sadece Rhodolfo’nun satışından 1.4 milyon Euro gelir elde etti.
BU nedenle Kara Kartal’ın oyuncu satıp aradaki açığı kapatması gerekiyordu. Buna ek olarak zaten bir santrfor ve kanat oyuncusu transfer edecek olan Beşiktaş, aslında takımda tutmak istediği Marcelo’yu biraz da mecburiyetten satmak durumunda kaldı.
1.5 SEZONDA 2 ŞAMPİYONLUK!
HATIRLANACAĞI üzere 30 yaşındaki oyuncu Beşiktaş’a ilk olarak 2015-16 sezonunun devre arasında gelmişti. O dönemde Alexander Milosevic’i Hannover’e kiralayan Kartal, karşılığında Brezilyalı’yı kiralamıştı. Marcelo’nun bonservisi ise geçen sezon başında 1 milyon 250 bin Euro karşılığında alınmıştı. Siyah-beyazlı takımda geçirdiği 1.5 sezonda kariyerinin zirvesine çıkan ve toplamda 61 maça çıkıp 5 kez rakip fileleri havalandıran Marcelo 2 de şampiyonluk yaşadı.
BU arada iki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre Lyon, Marcelo’nun 8 milyon Euro’luk bonservis bedelini Beşiktaş’a 3 taksit halinde ödeyecek.

Haberin Devamı